Ştefan Stoica vrea cu tot dinadinsul să rămână antrenorul Naţionalei Moldovei



014 октября 2015
Foto: fc-sheriff.com

Ştefan Stoica vrea să rămână în funcţia de antrenor principal al Moldovei. Tehnicianul român a declarat că nu există o mândrie mai mare, decât a pregăti o selecţionată. Sub comanda lui Stoica, Moldova a pierdut meciurile cu Rusia şi Suedia în preliminariile EURO-2016. 

Selecţionata Moldovei a înregistrat cel mai slab rezultat din istoria evoluţiilor în preliminariile unui Campionat European.

Deşi a fost pregătită de trei antrenori, naţionala noastră nu a obţinut nicio victorie şi s-a clasat pe ultimul loc în grupă, acumulând doar două puncte în zece partide.

Moldova a început preliminariile cu Ion Caras pe banca tehnică, care a fost însă demis după înfrângerea cu Muntenegru din prima etapă.

Naţionala a fost preluată apoi de Alexandru Curteian. Sub comanda acestuia, Moldova a pierdut 5 din cele 7 partide disputate în preliminariile EURO-2016, inclusiv și meciul de pe teren propriu cu Liechtenstein.

Acum trei săptămâni, Curteian și-a dat demisia, iar selecționer interimar a fost numit tehnicianul echipei Zimbru, Ştefan Stoica.

Cu antrenorul român pe banca tehnică, reprezentativa noastră a fost învinsă cu 2-1 de Rusia şi cu 2-0 de Suedia.

"Au fost meciurile cele mai grele. Ambele echipe aveau nevoie de puncte. Noi eram o echipă, care efectiv nu avea nicio şansă să facă ceva. Şi cu Rusia, şi cu Suedia tot ce au avut mai bun, ţinând contul că au intrat foarte mulţi jucători fără experienţă, au încercat, au jucat", a zis selecţionerul.

Pe lângă selecţionata Moldovei, Ştefan Stoica pregăteşte şi Zimbru Chişinău. El spune că vrea să rămână în funcţia de antrenor al "tricolorilor". Federaţia de fotbal va lua decizia finală după amicalul cu Azerbaidjan. Partida va avea loc în deplasare, pe 17 noiembrie.

"Mai mare mândrie pentru un om din sport ca să fii la naţionala ţării nu cred că există. Mai sus nu există", a spus Stoica.

Naţionala Moldovei a obţinut ultima victorie în urmă cu aproape un an şi jumătate, când a învins cu 4-0 Arabia Saudită într-un meci amical.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑