UEFA a anunțat superlativele grupelor din Europa League. Golul sezonului, cea mai mare surpriză și echipa anului



014 декабря 2014

UEFA a anunțat **superlativele grupelor din Europa League.** Golul sezonului, cea mai mare surpriză și echipa anului

La finalul grupelor din UEFA Europa League, forul european a făcut o incursiune în statisticile înregistrate până acum și a ales cel mai frumos gol al competiției, dar și cel mai suprinzător jucător care s-a remarcat în cele șase partide disputate.

Nu lipsește de pe lista superlativelor Claudiu Keșeru (Steaua), menționat pentru hat-trick-ul de senzație reușit cu Aalborg.

# ECHIPA SEZONULUI: Dinamo Moscova

><br><br><em><strong> Asta a exclamat atacantul german Kevin Kuranyi după succesul din ultima etapă, 1-0 pe terenul lui PSV Eindhoven. Echipa lui Stanislav Cherchesov este singura care a câștigat toate partidele din grupă, iar jucătorii fostului club al lui Dan Petrescu sunt încântați de reușita grupului: "Pariez că nimeni nu se aștepta la un asemenea parcurs", a spus Stanislav Manolev, fundașul bulgar adus de la Kuban Krasnodar.

# ECHIPA-SPECTACOL: Borussia Monchengladbach

></strong></p><p>Deși nu a avut o grupă ușoară, trupa germană s-a calificat mai departe grație forței sale ofensive, dar și a calității tehnice a jucătorilor. UEFA a contorizat toate cele 24 de goluri ale lui Gladbach, revelația sezonului în Germania, care a marcat 12 dintre acestea cu șuturi din afara careului, din play-off până acum. Cele mai frumoase goluri le-au semnat<strong> Havard Nordtveit</strong> (cu FC Zurich), <strong>Granit Xhaka</strong><span style= (cu Villarreal) și Branimir Hrgota (cu FC Zurich).

# GOLUL SEZONULUI: Erik Lamela (Tottenham)

UEFA notează că reușita brazilianului Taison, în partida din 2012 dintre Metalist și Rosenborg, rămâne cel mai frumos gol din istoria UEL, dar "rabona" argentinianului Erik Lamela nu poate fi trecută cu vederea. El i-a "executat" pe cei de la Asteras Tripolis cu o execuție de mare efect din marginea careului, pe care colegul Jan Vertonghen a descris-o simplu: "Golul lui Erik este fără îndoială cel mai frumos pe care l-am văzut vreodată, pe teren sau la televizor!"

# CEA MAI INEDITĂ PORECLĂ: 'Dudinho', de la Legia

></strong></p><p><em><strong> a mărturisit mijlocașul Legiei Varșovia, Ondrej Duda, într-un interviu acordat site-ului UEFA. Legia s-a calificat mai departe cu ajutorul puștiului său de 19 ani, pe care colegul Radovic îl alintă 'Ondrej Di Maria', comparându-l cu starul argentinian.

# DESCOPERIREA SEZONULUI: Andrej Kramaric (HNK Rijeka)

></strong></p><p>După ce a marcat un hat-trick în poarta lui Feyenoord, atacantul de 23 de ani de la Rijeka, Andrej Kramaric, a devenit o țintă importantă pentru cluburile mari din Europa. El a înscris de 5 ori în faza grupelor și de 20 de ori în campionatul Croaței, semn că proaspătul internațional va fi greu de păstrat în liga internă după această iarnă. <em><strong> a declarat Kramaric după partida cu Feyenoord, în care a învins batavii aproape de unul singur.

# GOLGHETERUL SEZONULUI: Alan (FC Salzburg)

></strong></p><p>Jonatan Soriano a marcat de 8 ori în ediția precedentă a UEL, reușite grație cărora Salzburg a obținut 6 victorii din 6 și s-a calificat fără emoții în primăvară. În sezonul 2014/2015, atacantul spaniol a fost eclipsat de colegul brazilian Alan, care a marcat de 8 ori în 5 partide! Evident, echipa lui Adi Hutter s-a calificat în șaisprezecimi:<em><strong> consideră Alan (25 de ani).

# CEA MAI RAPIDĂ TRIPLĂ: Claudiu Keșeru (Steaua)

></strong></p><p>Keșeru a doborât un record important încă din prima etapă a grupelor, <span style=după ce a marcat de trei ori în intervalul minutelor '61-'72, în partida Steaua - Aalborg, încheiată 6-0. El a reușit astfel să fie mai bun decât Steven Gerrard (Liverpool), care marca de trei ori în poarta lui Napoli, în sezonul 2010/2011, dar avea nevoie de 13 minute pentru această performanță. Mai mult, Keșeru a intrat în meciul cu Aalborg din postura de rezervă, la pauză.

# CEA MAI LUNGĂ PAUZĂ A UNUI MECI: 19 ore

></strong></p><p>Un eveniment mai puțin obișnuit s-a petrecut la partida Estoril - PSV Eindhoven, din etapa a cincea a grueplor. <span style=Estoril a intrat în avantaj la cabine, scor 3-2, dar repriza a doua s-a disputat a doua zi, din cauza ploii torențiale care s-a abătut asupra orașului portughez. După o zi de pauză, echipele au revenit pe gazon, iar Wijnaldum a stabilit scorul final, 3-3, în minutul 82.

Tragerea la sorți pentru faza următoare a competiției va avea loc luni, 15 decembrie, de la ora 14:00, și va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑