Cine este prima femeie care a fost desemnată personalitatea sportivă a anului



014 декабря 2015
Foto: nytimes.com

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, câștigătoare a 3 turnee de Grand Slam în 2015 şi cu un palmares de 53 victorii din 56 de meciuri, a fost desemnată personalitatea sportivă a anului de către revista Sports Illustrated, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Serena, 34 ani, care a câștigat de două ori în carieră cele 4 Grand Slam-uri la rând, a fost lăudată pentru modul în care a depășit o serie de accidentări și a revenit la cel mai înalt nivel.

"Serena și-a croit nu doar reputația de cea mai mare jucătoare a generației sale, ci din toate timpurile, iar după o serie de succese pe care le-a reușit în 2015, ea este una dintre cele mai dominante sportive din ziua de azi", a scris editorul revistei, Paul Fichtenbaum.

 width=

Pentru al doilea an consecutiv, Serena a ocupat în fiecare săptămână primul loc al ierarhiei WTA, iar cu cele 3 trofee de Grand Slam din 2015 a ajuns la un total de 21, cu unul mai puțin decât cele 22 ale germancei Steffi Graff, ce deține recordul în materie în era profesionistă a tenisului feminin.

"Acest an a fost spectaculos. Faptul că Sports Illustrated mi-a recunoscut munca grea, dedicația și absoluta determinare prin acest premiu, îmi dă credința să continui și să fac mai bine", a spus Serena într-un comunicat.

Serena Williams este prima femeie care primește acest premiu de la Sports Illustrated de la Mary Decker în 1983, iar revista a profitat de oportunitatea de a redenumi acest premiu din sportivul anului în personalitatea sportivă a anului.

Pe lista sportivilor care au primit acest premiu figurează legende precum Muhammad Ali (1974), Arthur Ashe (1992), Michael Jordan (1991), LeBron James (2012), Joe Montana (1990) și Jack Nicklaus (1978).

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑