Campionatul Mondial umple de bani echipele naţionale! Câte milioane vor primi formaţiile din partea FIFA



 

Campionatul Mondial a umplut de bani echipele naţionale! Cel mai mult a încasat câştigătorea turneului, Germania, care a primit 35 milioane de euro, iar cel mai puţin au primit formaţiile care au fost eliminate încă din faza grupelor.

Câştigătoarea Campionatului Mondial, Germania va primi din partea FIFA 35 milioane de dolari, în timp ce Argentina se va mulţumi cu un cec în valoare de 25 milioane de dolari. Echipa clasată pe locul trei, Olanda va primi 22 milioane de dolari, iar Brazilia, care a ocupat locul patru va încasa cu două milioane mai puţin.

Echipele care au fost eliminate în sferturile de finală vor primi câte 14 milioane de euro, iar cele care au părăsit competiţia în optimi vor încasa câte nouă milioane de euro. Selecţionatele care au fost eliminate încă din faza grupelor se vor mulţumi cu câte opt milioane de euro.

Campionatul Mondial din Brazilia a devenit al doilea din istorie ca număr de spectatori. Cele 64 de meciuri din cadrul turneului final au adunat un număr total de 3 milioane 429.837 spectatori, conform datelor prezentate de FIFA. Recordul este deţinut de Mondialul din 1994, desfăşurat în Statele Unite, cu un total de 3 milioane  587.538 de spectatori.

Finala câştigată de naţionala Germaniei în faţa Argentinei a fost urmărită de un număr record de 34,65 milioane de telespectatori germani.

Meciul a depăşit astfel precedentul record, de 32,57 milioane de telespectatori, stabilit la semifinala Germania - Brazilia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑