"Gala Laureaţilor FMF". Artur Ioniţă a fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean din acest an



015 декабря 2014
Foto: trm.md

Artur Ioniţă a fost desemnat în cadrul "Galei Laureaţilor FMF" cel mai bun fotbalist moldovean din acest an. Surprinzător, "cel mai bun antrenor" a fost ales Lilian Popescu, care a cucerit acest trofeu în defavoarea lui Oleg Kubarev.

După ce a fost primul fotbalist moldovean care a semnat cu o echipă din Seria A, a jucat şi a marcat în prima ligă de fotbal din Italia, Artur Ioniţă a fost ales "Cel mai bun fotbalist moldovean din 2014". Ioniţă nu a fost prezent la "Gala Laureaţilor FMF", deoarece campionatul Italiei este în plină desfăşurare, însă a realizat un mesaj de mulţumire.

Pe locurile următoare în topul celor mai buni fotbalişti moldoveni din 2014 s-au clasat căpitanul echipei naţionale, Alexandru Epureanu şi Ilie Cebanu.

Portarul anului 2014 a fost desemnat Serghei Paşcenco, de la Sheriff, fundaşul anului a fost ales Petru Racu, de la Veris, în timp ce trofeul pentru cel mai bun mijlocaş l-a primit Alexandru Dedov, de la Zimbru. Radu Gânsari a fost votat cel mai bun atacant moldovean.

"Este un imbold pentru mine pentru că an de an depun efort. Acest premiu pentru mine este o dovadă că oamenii văd că eu mă dedic fotbalului", a menţionat Gânsari.

Surprinzător, antrenorul anului a fost desemnat Lilian Popescu, care a pregătit Veris şi FC Costuleni, formaţii care s-au retras din campionat, în timp ce Oleg Kubarev, care a cucerit în acest an Cupa şi Supercupa Moldovei şi a fost aproape să califice Zimbru în grupele Europa League s-a clasat abia pe locul trei, fiind devansat şi de Alexandru Curteian.

"E un premiu care încununează, dar din păcate cu o cununie tragică. Nu vreau să vorbesc la acest aspect. Cred că vor veni declaraţiile mai târziu. Încă o dată vreau să mulţumesc băieţilor. Am fost o familie unită", a declarat Popescu.

Spre deosebire de anii precedenţi, la ediţia din 2014 nu s-a acordat premiul pentru "echipa anului". Preşedintele FMF, Pavel Cebanu, a rămas mulţumit de felul cum au decurs lucrurile în fotbalul moldovenesc în acest an, dar mai are un singur regret, legat de echipa naţională.

"Desigur că rezultatele nu sunt acelea, mai ales de la meciul cu Liechtenstein, în care toţi s-au aşteptat la victorie, dar acesta este fotbalul. Acuma principalul este să ne sculăm şi să mergem înainte, ne aşteaptă un meci greu cu Suedia. Băieţii au arătat că potenţial este", a punctat Cebanuu.

Tot în cadrul ediţiei cu numărul 20 a Galei FMF, Vladislav Ivancenco a fost ales "arbitrul anului", iar Sheriff a cucerit premiul "fair-play".

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑