Vettel pleacă din pole position în MP al SUA, pentru a doua oară în carieră



></strong></p><p><strong>Sebastian Vettel a obținut pole position-ul în Grand Prix-ul Statelor Unite, în ultimul tur pe care l-a avut la dispoziție în calificările de sâmbătă seara și a reușit să își dubleze rezultatul din 2012. Prima linie este monopolizată din nou de Red Bull.</strong></p><p>Campionul mondial i-a produs o nouă dezamăgire australianului Mark Webber și va pleca de pe prima poziție a grilei pentru a opta oară în actualul sezon. Coechipierul său de la Red Bull a reușit un ultimul tur ce părea perfect, însă Vettel nu a fost de acord și a îmbunătățit performanța colegului său cu o zecime de secundă. Din păcate, pilotul de la Antipozi va pleca în cursa de pe partea murdară a pistei, ceea ce va reprezenta un mare dezavantaj la start.</p><p>Romain Grosjean a fost cronometrat cu al treilea rezultat, însă a încheiat la 8 zecimi de secundă în spatele liderului. Nico Hulkenberg și-a confirmat ritmul bun din antrenamente și în calificările texane și va completa linia a doua. În Statele Unite, germanul va pleca pentru a doua oară anul acesta din top 4.</p><p>Linia a treia îi va avea în componenta pe Lewis Hamilton și Fernando Alonso. McLaren Mercedes a reușit să avanseze în ultima secvență de calificări cu un singur pilot, Sergio Perez - în ciuda faptului că mexicanul va fi înlocuit anul viitor cu danezul Kevin Magnussen (<a href=DETALII AICI), el a încheiat pe locul 7, la mare distanță în fața coechipierului Jenson Button. Heikki Kovalainen, înlocuitorul lui Kimi Raikkonen în ultimele două Grand Prix-uri și a atins obiectivul stabilit înaintea week-endului american - calificarea în Q3. Finlandezul va pleca al optulea, din imediata apropiere a lui Valtteri Bottas.

Înaintea calificărilor, doi piloți au primit penalizări pe grilă - Jenson Button a pierdut 3 pozitii pentru că a depășit pe steag roșu în antrenamentul cu numărul 1; Charles Pic, 5 poziții, din cauza faptului că echipa Caterham a rupt sigiliul de pe cutia de viteze a francezului sâmbătă dimineață.

Cursa de pe Circuitul Americilor din Austin, Texas se va desfășura duminică, de la ora 21:00 și va putea fi urmărită ÎN DIRECT pe Digi Sport 1. Cele mai spectaculoase faze VIDEO se văd ÎN DIRECT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Cu o jumătate de oră mai devreme, etapa a 18-a va fi prefațată în emisiunea Grila de Start, tot pe Digi Sport 1.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑