Montpellier – PSG 1-2. Parizienii au cucerit al treilea titlu consecutiv de campioni



 

**VIDEO** Montpellier – PSG 1-2. Parizienii au cucerit al treilea titlu consecutiv de campioni

PSG a devenit campioană pentru al treilea sezon la rând după victoria de pe terenul lui Montpellier, 1-2, de sâmbătă seara. Cu o etapă înainte de final, parizienii au opt puncte avans față de Lyon, care a remizat, 1-1, la Bordeaux.

Este interesant faptul că formația din capitală a devenit campioană în 2015 pe terenul echipei care i-a suflat ultimul titlu, în 2012. Mai mult, pe stadionul pe care antrenorul Laurent Blanc a crescut și a jucat la seniori între 1983 și 1991.

Matuidi a deschis scorul în minutul 18 al meciului de la Montpellier, din pasa foarte bună a lui Rabiot. Trupa lui Laurent Blanc și-a dublat avantajul în minutul 25, grație reușitei lui Lavezzi, care a fructificat centrarea ivorianului Aurier.

Golul meciului a fost însă înscris de Mounier, cu 5 minute înaintea pauzei. Pastore putea marca și el în prelungiri, dar bara s-a opus. Victoria, a opta consecutivă, egalează recordul de succese la rând în Ligue 1 pentru parizieni, stabilit la startul returului ediției trecute de campionat. Totodată, cu 80 de goluri marcate în 37 de meciuri, PSG e prima în franța și a treia în cele mai importante cinci campionate europene, după Barcelona și Real.

Echipa din capitala își trece în cont al 5-lea titlu din istorie și poate reuși tripla în acest sezon. A cucerit deja Cupa Ligii și este calificată în finala Cupei Franței, unde o va întâlni pe Auxerre.

PSG e a patra echipă franceză care reușește să cucerească trei titluri consecutive, după Saint-Etienne, Marseille și Lyon. Dar titlul din 2015 este oarecum firesc dacă analizăm bugetele ele mai mari din Franța: PSG- 485 milioane de euro, Monaco 160 de milioane și Lyon 115 milioane.

VIDEO CU SĂRBĂTOAREA DE DUPĂ MECI

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑