FOTO& Căpitanul Gerrard și-a luat "adio" de la fanii lui Liverpool. A pierdut ultimul meci pe "Anfield"



 

**FOTO&VIDEO** Căpitanul Gerrard și-a luat

Sâmbătă, Steven Gerrard (34 de ani) a disputat ultimul său meci pe stadionul "Anfield" în calitate de căpitan al lui Liverpool, arena fiind arhiplină la eveniment. Din vară, Stevie G va îmbrăca tricoul lui LA Galaxy, în Statele Unite. Liverpool a pierdut însă, scor 1-3, în fața lui Crystal Palace. Mijlocașul va juca și în ultima etapă, la Stoke.

Fanii "cormoranilor" au pregătit o coregrafie deosebită la despărțirea de Gerrard, un adevărat idol pe Merseyside. Multe suveniruri înscrise cu numele fotbalistului au fost vândute în oraș înainte și după meci, iar microbiști din întreaga lume și-au cumpărat bilet la meci, pentru a asista la ultima prestație a lui Gerrard pe terenul echipei care l-a consacrat.

"M-am simțit foarte ciudat. M-am ferit de acest moment, pentru că știu cât de mult îmi va lipsi clubul. M-am bucurat de fiecare minut petrecut aici și sunt devastat că nu voi apuca să mai joc în fața acestor suporteri minunați. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din acest club în ultimii 17 ani, dar și coechipierilor mei și celor alături de care am jucat de-a lungul timpului. Ei m-au transformat în jucătorul care sunt astăzi. Trebuie să vă las, înainte să curgă lacrimile, dar trebuie să vă spun vouă, fanilor: am evoluat în fața celor mai tari galerii din lume, dar voi sunteți cei mai buni!",a spus fotbalistul englez, după meci.

Gerrard

Întrebat care a fost cel mai frumos moment al său la Liverpool, Stevie G a completat: "E greu de ales. Dar nu voi uita momentul în care am intrat prima dată pe teren. Prima dată când joci pentru Liverpool reprezintă un vis îndeplinit. Restul a fost un bonus pentru mine. Sper că mă voi bucura de fotbal și în anii următori și poate într-o zi mă voi întoarce aici. Iubesc jocul, vreau să fac parte din el!".

Festivitatea a fost umbrită de rezultatul slab al lui Liverpool. Deși Lallana a deschis scorul în minutul 26, Crystal Palace a câștigat grație reușitelor lui Puncheon (43), Zaha (60) și Murray (90+1). Oaspeții erau salvați de la retrogradare, în vreme ce Liverpool încă mai trebuie să lupte, în ultima etapă, la Stoke City, pentru locul 5 care duce în Europa League.

Produs al academiei lui Liverpool, mijlocaşul Steven Gerrard, care pe 30 mai va împlini 35 de ani, a debutat în 1998 la prima echipă a "cormoranilor", cu care a câştigat, printre altele, Cupa Angliei în 2001 şi 2006, UEFA Champions League în 2005, Cupa UEFA în 2001, Supercupa Europei în 2001 şi 2005. Gerrard a jucat 706 de meciuri și a marcat 183 de goluri la Liverpool, în toate competițiile.

UEFA Champions League (1)

Cupa UEFA (1)

Supercupa Europei (2)

Cupa Angliei (2)

Supercupa Angliei (1)

Cupa Ligii Angliei (3)

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑