Veste bună în lumea patinajului! Tripla campioană olimpică, Mao Asada revine pe gheaţă



 

Tripla campioană olimpică la patinaj, Mao Asada revine pe gheaţă după o pauză de un an! Sportiva din Japonia a reluat deja antrenamentele şi spune că vrea să obţină noi succese.

Mao Asada, în vârstă de 24 ani, anunțase după Olimpiada de la Soci că se va retrage pentru un an din cauza oboselii acumulate.

Patinatoarea niponă a anunțat pe site-ul oficial că i-a revenit motivația și a început antrenamentele la începutul lunii mai alături de antrenorul Nobuto Sato.

"Am luat o pauză de un an și am lipsit de la multe concursuri. Îmi lipseau sentimentele de fericire de atunci, când patinam bine. Acesta este unul dintre motivele pentru care am revenit", a declarat patinatoarea, Mao Asada.

Asada este singura sportivă care a reușit să facă un triplu axel de trei ori într-un concurs, iar la Olimpiada de la Soci era una dintre favorite. Ea a pierdut însă șansa la medalie după programul scurt și s-a clasat în final pe locul 6. 

Patinatoarea mai are în palmares o medalie de argint la Olimpiada de la Vancouver, iar anul trecut, Asada a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial din Japonia.

Asada a câştigat o medalie de argint şi una de bronz la Mondialele din 2007 şi respectiv 2013.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑