EXCLUSIV Florin Tene: ”La Al Hilal n-am găsit aceeași calitate ca la Steaua!”



 

**VIDEO EXCLUSIV** Florin Tene: ”La Al Hilal n-am găsit aceeași calitate ca la Steaua!”

Florin Tene spune că Ciprian Tătărușanu este un portar care a dat multă siguranță Stelei, că a fost un lider în teren și în vestiar și că plecarea acestuia va fi remontată greu de Arlauskis.

Aflat în Austria, alături de întreg staff-ul lui Laurențiu Reghecampf, în cantonament cu Al Hilal, Florin Tene și-a făcut timp și pentru a acorda un interviu în exclusivitate pentru Digi Sport.

Antrenorul cu portarii al grupării arabe, care a avut același job și la Steaua, este bucuros de noua experiență profesională pe care o trăiește acum, chiar dacă valoric goalkeeperii arabilor sunt sub cei de la gruparea roș-albastră.

”Este o experiență nouă și pentru mine, mai ales că sunt și portari străini. În România am lucrat cu Tătărușanu, Bălgrădean, Hamutovski, Bornescu, Pantilimon, chiar și cu Vlad Niculescu de la U Cluj, care este tânăr și talentat. Am și aici portari destul de buni, contează mult că sunt muncitori și ascultători”, a spus Tene.

Ex-stelistul crede că gruparea din Ghencea va resimți, pentru o perioadă, plecarea lui Ciprian Tătărușanu.

”Tătărușanu a ajuns la o echipă mare, cum este Fiorentina, este important că este acolo, lupta este acerbă pentru un loc de titular, dar eu sincer cred că Ciprian poate să prindă echipa.

Ciprian a însemnat foarte mult pentru Steaua, un portar care a dat siguranță, care vorbea în vestiar, care avea personalitate, i se va simți lipsa.

Și Arlauskis este un portar de calitate, dar are nevoie de meciuri în picioare. Dar când intri în poartă, îți arăți valoarea”, a mai spus Tene pentru Digi Sport.

Legat de lupta pentru campionat, Florin Tene este convins că tot Steaua are prima șansă, chiar dacă lupta se va da în trei.

”Faptul că Steaua a pierdut Supercupa nu este o foarte mare problemă. Când pierzi de două ori la rând, la loviturile de departajare, atunci e vorba și de ghinion.

Steaua are însă un lot valoros, cred că se va califica în grupele Champions League, cum cred că și la campionat are prima șansă. Nu uitați că acolo există un grup unit, valoros, iar Costel Gâlcă știe cum să gestioneze situația.

Va fi o luptă în trei, în care vor fi implicate și Astra și Petrolul.”

Florin Tene a avorbit și despre nivelul la care se află Al Hilal acum, despre implicarea prinților în activitatea echipei, precum și de prima impresie pe care i-a lăsat-o orașul Rhiyad.

”Al Hilal, ca nivel, nu este ce-am avut noi la Steaua, calitatea de acolo, dar este o echipă foarte bună, foarte iubită, un club foarte bine organizat. Al Hilal duce lipsă de trofee, asta e problema lor.

Cât despre Rhiyad, am stat aproape două săptămâni acolo, un oraș foarte frumos, mai ales noaptea, că doar atunci ieșim pe stradă, antrenamentele se fac după ora 20:30, când tot sunt 30 de grade, dar se poate antrena, este un alt aer”, a conchis Tene pentru Digi Sport.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑