JO 2016: Povestea celui mai VÂRSTNIC campion olimpic de la Rio, diagnosticat anul trecut cu CANCER pulmonar



018 августа 2016
foto: thesun.co.uk
Argentinianul Santiago Lange, 54 de ani, cel mai vârstnic campion olimpic de la Rio, la yachting, a fost diagnosticat anul trecut cu cancer pulmonar, scrie Reuters, potrivit independent.md.

Santiago Lange și Cecilia Carranza Saroli au devenit marți campioni olimpici la catamaran Nacra 17. Lange, la a șaptea Olimpiadă din cariera sa, a devenit unul dintre cei mai vârstnici medaliați olimpici la yachting, fiind totodată cel mai vârstnic concurent la această disciplină la Rio.
Performanța lui Lange este cu atât mai impresionantă, cu cât sportivul a fost diagnosticat anul trecut cu cancer și i-a fost extirpată o jumătate de plămân.
Lange reușește să o inspire pe coechipiera sa, Cecilia Carranza Saroli.
"De fiecare dată când îl aud pe Santi vorbind sunt emoționată, transmite valorile efortului și perseverenței", a spus Carranza.
O altă poveste impresionantă de la Rio este a neozeelandezului Mahe Drysdale, care, la 37 de ani, este supranumit "bunicul" în lumea canotajului. În ciuda poreclei, el a câștigat medalia de aur în proba de schif masculin, trecând peste accidentările și artrita cu care s-a confruntat.
"Vedem, mai ales în sporturile de anduranță, concurenți mai în vârstă impunându-se mult mai des ca în trecut. Asta e formidabil. E un lucru ce trebuie salutat. Ne face pe toți să sperăm", a afirmat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.
Cel mai vârstnic sportiv medaliat în ultimele decenii a fost călărețul canadian Ian Millar, care a obținut argintul în 2008, când avea 61 de ani.

Cel mai vârstnic sportiv de la Jocurile 2016 este Julie Brougham, 62 de ani, reprezentând Noua Zeelandă la echitație, iar cel mai tânăr este Gaurika Singh, 13, o înotătoare din Nepal.
Concurenții mai vârstnici sunt reprezentați mai ales la echitație, tir cu arcul, tir și scrimă, sporturi care cer multă anduranță și concentrare mentală.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑