Anna Schmiedlova a învins-o pe Sara Errani şi este noua campioană de la BRD Bucharest Open



 

**VIDEO** Anna Schmiedlova a învins-o pe Sara Errani şi este noua campioană de la BRD Bucharest Open

Anna Karolina Schmiedlova, cap de serie numărul 7, a câştigat turneul BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, duminică, la Arenele BNR din Capitală, după ce a învins-o în finală pe italianca Sara Errani, principala favorită, cu 7-6 (3), 6-3.

Schmiedlova a jucat mai bine şi a produs surpriza în faţa jucătoarei aflate pe locul 20 în lume, după un meci disputat, care a durat două ore şi 7 minute.

Pentru Schmiedlova este al doilea titlu WTA din carieră, după cel câştigat anul acesta la Katowice (Polonia), jucătoarea din Slovacia având şi o finală pierdută în 2015 la Rio de Janeiro, chiar în faţa italiencei, care s-a impus cu 7-6 (2), 6-1.

"Anna a jucat extraordinar astăzi. Eu cred că am jucat cel mai bun tenis al meu din această săptămână, dar chiar şi aşa ea a fost incredibilă. Bravo ei. Nu am fost foarte obosită, dar nu găseam soluţii pentru a câştiga puncte. Acest lucru m-a descurajat puţin, dar fizic am stat bine", a spus Errani.

Schmiedlova (20 ani, locul 60 în lume) a primit pentru victorie un cec de 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce Errani (28 ani) a fost recompensată cu 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA.

"Încă nu pot să cred că am câştigat. A fost un meci foarte greu, iar Sara este o jucătoare excepţională. E greu să joci împotriva ei, în special pe zgură. Am avut o zi bună, dar pot pierde săptămâna viitoare în faţa ei (n.r. - cele două se pot întâlni săptămâna viitoare în finala turneului de la Bad Gastein). Sunt fericită că am reuşit să câştig astăzi. Sara e probabil cea mai bună jucătoare pe care am învins-o până acum în cariera mea", a comentat noua campioană.

Outsidera a început mai bine meciul şi a avut 3-0 şi 5-2 în primul set, dar Errani a avut o revenire spectaculoasă, egalând (5-5), pentru ca apoi să rateze o minge de break, care ar fi putut decide soarta setului. În tiebreak, Schmiedlova a fost mai precisă şi s-a impus cu 7-3.

Errani a început cu dreptul setul secund (1-0), dar adversara a egalat (1-1) şi apoi a reuşit un break, desprinzându-se la 3-1. Errani a replicat şi a restabilit egalitatea, 3-3, iar apoi Schmiedlova a câştigat trei ghemuri la rând, setul şi meciul.

Schmiedlova a părut mai în formă din punct de vedere fizic, a lovit puternic şi mai precis, în timp ce loviturile expediate de Errani nu au avut aceeaşi forţă, italianca făcând faţă cu greu slovacei.

Sara Errani rămâne cu 8 titluri WTA în palmares (doar unul în 2015, la Rio) şi zece finale disputate (printre care Roland Garros, în 2012).

România a avut o jucătoare în semifinale, Monica Niculescu (învinsă de Errani), şi două în finala de dublu, Andreea Mitu şi Patricia Ţig (învinse de cuplul Kalaşnikova/Schuurs). Anul trecut, titlul la simplu a fost adjudecat de Simona Halep, iar cel la dublu de Elena Bogdan şi Alexandra Cadanţu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑