Demonstrație de scrimă pe aeroport! Mihai Covaliu: "Este un sport al minții și al fizicului"



 

**VIDEO** Demonstrație de scrimă pe aeroport! Mihai Covaliu:

Aeroportul internaţional Bucureşti este un loc familiar pentru loturile de scrimă care fac deplasarea la competiţiile internaţionale şi cele 2 domenii au multe lucruri în comun, a opinat Mihai Covaliu, preşedinte al FR de Scrimă, cu prilejul unei demonstraţii de scrimă în spaţii neconvenţionale, la care au participat sportivi din lotul feminin naţională de spadă şi sportivi mai tineri de la cluburile CS Riposta şi ACS Balestra.

''Noi suntem foarte familiarizaţi cu aeroportul internaţional Otopeni, pentru că zburăm foarte des de aici şi de multă vreme ne-am dorit să avem şi aici o prezentare de scrimă, să arătăm oamenilor că noi putem face o demonstraţie într-un astfel de loc. Vrem să promovăm valoarea, pentru că tot ceea ce ţine de compania naţională Aeroporturi Bucureşti înseamnă valoare, înseamnă exactitate, înseamnă un lucru făcut la secundă şi noi în scrimă facem acelaşi lucru. Respectăm adversarul, respectăm valoarea, suntem punctuali şi atunci cele 2 domenii, scrima şi aeroportul internaţional Bucureşti au foarte multe lucruri în comun. Azi am venit să le arătăm pe viu oamenilor de aici ce înseamnă scrima'', a declarat fostul campion olimpic la sabie.

Covaliu a explicat că de multe ori a trebuit să explice ce purtau sportivii în bagajele lor şi răspunsurile lor au stârnit nedumerire:

''De multe ori am fost întrebaţi ce avem în saci şi noi, mai în glumă, mai în serios, am spus că avem arme. Când au auzit de arme, au făcut ochii mari, dar apoi le-am explicat că este vorba de scrimă, că sunt arme nepericuloase, cu care noi concurăm, şi azi am venit în acest cadru oficial. Le mulţumim pentru găzduire şi sperăm că va fi un eveniment frumos''.

Ioana Dumitru, una din sportivele lotului naţional de spadă prezentă la demonstraţie, alături de colegele ei Greta Vereş, Mirela Ifrim şi Iasmina Davari, a oferit câteva dueluri demonstrative, care să atragă atenţia oamenilor către scrimă.

''Îi aşteptăm în sală cu mult drag, dacă vor să afle ceva nou, dacă vor să lupte şi să afle despre ce este vorba. Scrima este un sport şi al minţii şi al fizicului, este ideal. Lumea a fost atentă, dar ştie despre ce este vorba şi pe noi ne bucură chestia asta'', a declarat Ioana Dumitru.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑