Valentino Rossi a câştigat a treia etapă din MotoGP, după o cursă de recuperare eroică



 

Valentino Rossi a câştigat etapa a treia a motomondialului de viteză care a avut loc în Argentina. Italianul a profitat de ghinionul campionului în exerciţiu Marc Marquez care a suferit o căzătură cu două tururi înainte de sfârşitul cursei.

Marc Marquez a condus 90% din etapa din Argentina, dar Valentino Rossi a revenit senzațional pe final și a preluat conducerea, devansându-l pe spaniol cu două tururi înainte de încheierea cursei. Marquez nu s-a dat bătut și a încercat să recupereze poziția pierdută, dar a riscat prea mult, a pierdut controlul motocicletei sale după câteva atingeri cu Valentino Rossi şi a căzut. Italianul a profitat din plin de eşecul campionului mondial în exerciţiu şi a câştigat a doua sa cursă în sezonul curent.

''Îmi pare rău pentru incidentul cu Marc. Am simţit cum mă atinge în centru şi mai apoi în curbă. Una peste alta, îmi pare foarte rău că a căzut. Sper că este bine. A fost o cursă bună'', a declarat multiplul campion mondial.

Pe locul doi s-a clasat Andrea Dovizioso, în timp ce podiumul a fost completat de britanicul Cal Crutchlow. Lider în clasamentul general este Valentino Rossi, cu 66 de puncte şi este urmat de Andrea Dovizioso, care are cu şase puncte mai puţine.

Pe locul trei se află Andrea Iannone, cu 40 de puncte, în timp ce ghinionistul Marc Marquez a coborât pe locul cinci după abandonul din această etapă şi are cu 30 de puncte mai puţine decât Valentino Rossi.

Următoarea etapă a motomondialului de viteză va avea loc pe trei mai, în Spania.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑