EXCLUSIV Horia Tecău, despre o întâlnire cu Mergea, în semifinalele de la Cincinnati: "Meciurile cu el sunt mereu speciale"



021 августа 2015

 

**VIDEO EXCLUSIV** Horia Tecău, despre o întâlnire cu Mergea, în semifinalele de la Cincinnati: 

></p><p><strong>Horia Tecău</strong> s-a calificat, alături de olandezul<strong> Jean-Julien Rojer</strong>, în sferturile probei de dublu din cadrul turneului <strong>Masters 1000 ATP</strong> de la <strong>Cincinnati.</strong></p><p>E primul turneu la care românul și colegul său batav concurează, după <a href=triumful de la Wimbledon.

În drumul către finala de la Cincinnati, Tecău se poate întâlni în penultimul act cu Florin Mergea, care face cuplu cu indianul Rohan Bopanna, într-o reeditare a semifinalei de la Wimbledon.

Tecău (30 de ani) a vorbit despre o posibilă întâlnire cu fostul său partener de dublu, care pentru el ar fi de dorit, dar și despre posibilitatea ca el și Rojer să ajungă pe primul loc în topul ATP la dublu.

"După Wimbledon a trebuit să ne remontăm foarte repede. A fost foarte greu să facem asta într-un timp foarte scurt. După Cupa Davis am avut o săptămână de vacanță în Italia, departe de presă, departe de toată lumea. Am vrut să mă relaxez, să mă odihnesc, am avut nevoie de asta, după care m-am întors în România și la jumătatea săptămânii următoare am plecat în America. Planul era să jucăm și la Washington, însă nu ne-am simțit pregătiți mental și fizic să începem turneele. Am rămas în Miami și ne-am antrenat o săptămână și cred că am făcut bine, pentru că acea săptămână ne-a dat încredere și ne-am obișnuit cu această suprafață pe care am schimbat-o a nu știu câta oară în acest sezon. Acum, obiectivul e câștigarea acestui turneu și a US Open-ului și acea decizie a fost foarte bună pentru obiectivul nostru.", a declarat Horia Tecău, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport.

Dacă perechile Tecău/Rojer și Mergea/Bopanna vor trece de faza sferturilor, am putea avea din nou parte de un duel românesc, în faza semifinalelor.
"Am o istorie cu Florin. Suntem prieteni de atâția ani și toate meciurile acestea sunt speciale. Bineînțeles că aceste meciuri sunt speciale, nu pot să-l văd pe Florin ca pe orice alt jucător din circuit. Am avut meciuri foarte echilibrate în trecut și mi-ar plăcea să jucăm aici la Cincinnati.", a mai precizat Horia Tecău.

"Sunt câteva echipe care au jucat constant și bine în acest an și va fi o luptă strânsă până la final, sunt multe puncte în joc. Pentru noi e minunat să fim acum aici după un prim Grand Slam câștigat, acesta a și fost obiectivul nostru pentru acest an.", a adăugat jucătorul român.

Horia Tecău este al doilea român câştigător la Wimbledon la dublu masculin, după Ilie Năstase. Fostul număr unu mondial s-a impus, alături de americanul Jimmy Connors, în finala din 1973, în faţa australienilor John Cooper şi Neale Fraser. În total, Ilie Năstase are în palmares trei titluri de Grand Slam la dublu masculin - Roland Garros, 1970, în echipă cu Ion Ţiriac, Wimbledon, 1973 şi US Open, 1975, acestea din urmă în echipă cu Connors.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑