Marele Premiu al Braziliei, marcat de dueluri tari şi despărţiri senzaţionale



 

Marele Premiu al Braziliei va marca finalul sezonului 2013 din Formula 1. Duminică va avea loc cursa de la Interlagos, iar Sebastian Vettel şi Mark Webber sunt principalii favoriţi la victorie. Totodată cursa va fi ultima pentru Felipe Massa, care se va despărţi de Scuderia Ferrari.

Circuitul de la Interlagos va găzdui în mod tradiţional ultima cursă de Formula 1 a sezonului. În ciuda faptului că Sebastian Vettel şi Red Bull Racing şi-au adjudecat deja titlurile mondiale pentru a patra oară consecutiv, interesul pentru Marele Premiu al Braziliei este unul ridicat, în special din cauza numeroaselor despărţiri a piloţilor de actualele echipe.

Mark Webber se va retrage din activitate înainte să participe în Campionatul Mondial de Anduranţă cu Porsche.

De asemenea, în faţa propriilor suporteri, Felipe Massa va pune punct carierei de opt ani petrecută la Ferrari. "Vreau să rămân în istoria echipei Ferrari. De-a lungul timpului am obţinut multe victorii împreună. Am trecut împreună prin momente frumoase, dar şi dificile", a declarat pilotul.

Pe lângă aceste despărţiri, Marele Premiu al Braziliei va avea parte şi de lupte interesante pe circuit. Red Bull Racing este principala favorită la victorie, însă duelul dintre Vettel şi Webber se anunţă unul echilibrat. Germanul vrea să egaleze recordul de nouă victorii consecutive, deţinut de Alberto Ascari, în timp ce Webber speră să se retragă în glorie din Formula 1, printr-o victorie.

Mai mult Mercedes, Ferrari şi Lotus luptă în continuare pentru locul doi în clasamentul constructorilor. Germanii au prima şansă, datorită avansului de 15 puncte în faţa Scuderiei, în timp ce Lotus speră să urce pe locul trei, de care o despart 18 puncte.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑