Sharapova, înfrângere surprinzătoare la Stuttgart! De luni, Halep revine pe locul 2 în clasamentul WTA



**Sharapova, înfrângere surprinzătoare la Stuttgart!** De luni, Halep revine pe locul 2 în clasamentul WTA

Surpriză de proporții la Stuttgart! Rusoaica Maria Sharapova, câștigătoarea ultimelor trei ediții, a fost eliminată în ”optimile” turneului WTA din Germania cu premii totale de 675.000 de euro, de jucătoarea germană Angelique Kerber, în trei seturi, 6-2, 5-7, 1-6.

A fost prima înfrângere a rusoaicei la turneul de la Stuttgart, unde, până astăzi, avea un palmares de 13 victorii și zero înfrângeri. Înfrângerea Sharapovei îi aduce un serviciu nesperat Simonei Halep, care va reveni pe locul 2 mondial începând de luni!

Sharapova a început în forță meciul cu Kerber, câștigând cu 6-2 primul set și conducând cu 5-4 în al doilea, moment în care nemțoaica, numărul 14 mondial, și-a revenit și a întors scorul, câștigând cu 7-5 setul secund. În ”decisiv”, Kerber a câștigat categoric, cu 6-1, calificându-se în ”sferturile” turneului de la Stuttgart.

Victoria lui Kerber o readuce pe Simona Halep pe locul 2 WTA! După primele meciuri de la Stuttgart, Simona Halep are 7670 de puncte, în timp ce Maria Sharapova are 7525, retrogradând o poziție în topul mondial. Românca revine după 6 luni și jumătate pe poziția secundă. Simona Halep a mai ocupat locul 2 în clasamentul WTA pentru o scurtă perioadă în intervalul 11 august - 7 octombrie 2014. 

Serena Williams rămîne liderul ierarhiei, cu 9981 de puncte. Petra Kvitova, care a fost şi ea eliminată azi de la Stuttgart, este pe locul 4 cu 6060 puncte.

Simona Halep va juca, vineri, de la ora 15:00, în sferturile de finală de la Stuttgart, cu italianca Sara Errani (locul 15 WTA). Meciul va fi ÎN DIRECT pe Digi Sport 3 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑