CR7, un interviu spectaculos. Sfat pentru puștii portughezi: "Eu aș putea munci mai puțin. Dar n-o fac!"



**VIDEO** CR7, un interviu spectaculos. Sfat pentru puștii portughezi:

La inițiativa Federației Portugheze de Fotbal, Cristiano Ronado (29 de ani) a oferit un amplu interviu, în care a vorbit despre greutățile pe care le-a trăit la începutul carierei, dar și despre principalele trăsături ale poporului lusitan, unul "înzestrat, dar prea pesimist".

Ronaldo a povestit cum a suferit atunci când s-a mutat în Lisabona la vârsta de 11 ani, dar și care a fost impactul vieții din Anglia, unde a jucat pentru Manchester United. Printre altele, jucătorul lui Real Madrid a comentat importanța muncii și a talentului în activitatea zilnică.

Din experiența carierei tale, care sunt sfaturile pe care le-ai da portughezilor, mai ales tinerilor?
Eu am început să învăț atunci când eram în Madeira, unde sunt rădăcinile mele. Am plecat când eram foarte mic, la 11 ani. Am ajuns la Lisabona și am stat acolo o perioadă. Apoi am făcut un pas și mai importnat: am plecat în străinătate. Acolo am început să văd lucrurile diferit. Am învățat multe în Anglia, unde am stat șase ani. Apoi am ajuns la Madrid. Sunt influențat de cultura portugheză, spaniolă și engleză.

Ce ai învățat de la englezi?
Multe lucruri. Îmi place mentalitatea lor, pentru că sunt foarte profesioniști, punctuali și serioși la muncă. Asta este foarte important pentru mine. Sunt corecți, mai ales în fotbal. Îmi place cultura lor, sunt foarte politicoși. Mă identific bine cu acest termen, politețea.

Dar în Spania ce ai învățat?
Îmi place și cultura spaniolă foarte mult. Evident, ei sunt extrovertiți, foarte pozitivi. Valorifică întotdeauna ceea ce au. Străinii nu prea știu să fac asta.

Cum arată viața ta de zi cu zi?
Muncesc mult. Este cel mai importnat lucru. Dedicarea, munca. Eu ca un puzzle, în fiecare zi adaugi câte o piesă. Disciplina și regulile sunt importante. Ca să ai succes trebuie să ai reguli, indiferent cât talent ai și cu ce virtuți ai fost înzestrat.

...Portugalia: Portugalia are mult potențial. E suficient să te uiți la TV ca să vezi portughezi în sport, știință și alte domenii. Ei sunt oameni competenți, dar un pic prea pesimiști. Mai mult optimism și determinare ar ajuta cu siugranță. Nu este mereu ușor, normal, știu asta, dar în vremurile grele doar luptătorii ies la suprafață. Nu trebuie să-ți dorești să fii Cristiano sau doctorul Marcelo (n.r. cel care l-a intervievat), ci doar să fii mai bun decât ei. Eu vreau să fiu cel mai bun în ceea ce fac și cred că sunt cel mai bun. Dacă nu ai această mentalitate vei avea probleme.

...începutul carierei: Am plecat din Madeira când eram foarte tânăr, la 11 ani. A fost un moment foarte dificil pentru mine. Plângeam în fiecare zi, îmi sunam părinții des. Atunci am început să văd lucrurile diferit. Am locuit în Lisabona timp de șapte ani. Apoi am ajuns în Mancehster, nu vorbeam limba engleză, dar asta nu a fost o problemă, pentru că experiența acumulată m-a ajutat să depășesc greutățile.

...provocarea de a fi numărul 1: Este extraordinar de greu să rămâi în top. Ajungi într-un punct în care trebuie să te provoci singur. Deja nu mai vrei să demonstrezi ceva cuiva, ci doar ție. Cel puțin eu așa consider. Eu am o viață frumoasă. Nu trebuie să mă mai chinui. Aș putea munci mai puțin. Dar n-o fac! Trebuie să fii ambițios și să renunți la multe lucruri pentru a avea succes, deși există multe tentații. În Spania, o societate foarte deschisă, oamenii se bucură de fiecare zi, în ciuda greutăților. În Portugalia este o mentalitate diferită. Eu sunt o persoană foarte optimistă, aceasta este una dintre calitățile mele principale.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑