Minune a tehnologiei moderne. Cum arată stadionul pe care va avea loc Mondialul din 2022



 

Organizatorii Campionatului Mondial din Qatar au prezentat proiectul unui stadion care va găzdui competiţia din 2022. Arena Al Rayyan va avea o capacitate de 40.000 de locuri, iar construcţia acesteia se va finaliza în 2019.

Comitetul de organizare al Cupei Mondiale din 2022 a prezentat proiectul pentru al cincilea stadion din Qatar.

Situată la câţiva kilometri de Doha, arena Al Rayyan se aşteaptă a fi o minune a tehnologiei moderne. Stadionul cu o capacitate 40 mii de locuri va avea formă unei dune de nisip si va fi dotat cu o instalaţie imensa de aer condiţionat. Asta pentru ca temperatura din interiorul stadionului să fie sub 30 de grade în timpul partidelor de la Cupa Mondială.

"Cupa Mondială din 2022 va avea loc în timpul iernii, deci nu va fi nevoie de aer condiționat. Cu toate acestea, stadionul va avea instalaţii pentru aer condiţionat pentru a putea fi folosite la evenimentele care vor avea loc după Cupa Mondială", a precizat managerul proiectului Yousif Al Muslah.

Stadionul Al Rayyan va găzdui meciuri până în faza sferturilor de finală, iar după încheierea competiţiei capacitatea acestuia va fi redusă la 21 mii de locuri.

Lângă stadion se va construi o moschee, un centru de nataţie, o pistă de atletism, terenuri de tenis, patinoar, centru medical, dar şi un mall imens. Finalizarea lucrărilor de construcţie este programată în 2019, cu trei ani inainte de startul competiţiei.

Organizatorii Mondialului din Qatar au fost criticaţi anul trecut din cauza condiţiilor inumane de lucru pentru muncitorii care construiesc stadioanele, imigranţi din India, Pakistan sau Peru.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑