Mondragon, cel mai vârstnic fotbalist din istoria Cupei Mondiale. ”Un vis devenit realitate”



campionat mondial 2014Mondragon, **cel mai vârstnic fotbalist** din istoria Cupei Mondiale. ”Un vis devenit realitate”

Mondragon a jucat ultimele șase minute ale partidei Japonia - Columbia 1-4 și a bifat un record la CM 2014, ce data din 1994.

Columbia s-a calificat en-fanfare în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia, după 4-1 (DETALII AICI și VIDEO) cu Japonia, lider în Grupa C cu maximum de puncte, și va da peste Costa Rica în faza următoare a competiției.

Dincolo de rezultatul final, selecționerul columbienilor, Jose Pekerman, și-a permis, la scorul de 3-1, ca ultima schimbare în echipa sa să fie una menită a intra în istorie. Mondragon l-a înlocuit în poartă pe Ospina în minutul 84.

Pekerman i-a oferit șansa legendarului Faryd Mondragon să intre pe teren și să devină astfel cel mai în vârstă fotbalist din istoria Cupei Mondiale. Portarul, care are 43 de ani și trei zile, l-a devansat pe camerunezul Roger Milla (42 de ani, o lună și opt zile).

Mondragon, care a jucat 55 de partide pentru naționala Columbiei, primul turneu final fiind cel din 1998, a fost coechipier și cu Gică Hagi la Galatasaray. Goalkeeperul, considerat unul dintre cei mai buni din toate timpurile în Columbia, a mai jucat pentru Argentinos Juniors, Independiente (Argentina), Real Zaragoza (Spania), Metz (Franța), Galatasaray (Turcia), Koln (Germania), precum și Philadelphia Union (USA).

În 2012 s-a întors la Deportivo Cali și se părea că se va lăsa de fotbal, dar Pekerman i-a solicitat să-l ajute la națională și Mondragon n-a refuzat.

”Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu doi-trei ani că la 43 de ani voi juca la un Mondial nu l-aș fi crezut. Nu mi-e rușine că am intrat, dimpotrivă.

Ceea ce a făcut Pekerman n-a fost decât o picătură de oxigen suplimentar pentru mine și a făcut ca un vis să devină realitate. Nu mă simt deloc obosit, în ciuda vârstei, ba chiar am simțit acea adrenalină specifică turneului când am intrat pe teren”, a spus Mondragon la final.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑