Marc DeKeyser a câştigat Maratonul din Antarctica



www.sport.ro

Zăpadă, gheaţă şi vânt puternic. 50 de sportivi din 17 ţări au avut de înfruntat aceste condiţii în Maratonul din Antarctica. Competiţia a fost câştigată de un belgian care a parcurs cei 42 de km în patru ore şi 12 minute. 

La a zecea ediţie a Maratonului din Antarctica au participat sportivi de pe toate continentele. Turneul a început la o temperatură de minus 15 grade Celsius, însă aceasta a scăzut şi mai mult o dată cu înăsprirea vântului.

Pentru a încheia cursa cu succes, sportivii trebuie să menţină o temperatură a corpului medie perfectă şi să se hidrateze după un anumit program.

Echipaţi din cap până în picioare, aceştia au avut de parcurs 42 de kilometri. Până la urmă, cursa a fost câştigată de belgianul Marc DeKeyser. În vârstă de 48 de ani, el a ajuns la finiş în patru ore şi 12 minute. Sportivul a stabilit un timp mai bun cu patru minute decât britanicul Nicholas Horsfall, care s-a clasat pe locul 2.

"Da, a fost dificil. Vremea a fost bună, dar suprafaţa a fost moale. Am muncit mult, dar sunt fericit", a spus Marc DeKeyser.

"Impresionant! Sunt fascinat! Împietrit ca în Oz. Hai să servim o ceaşcă de ceai acum", a declarat Nicholas Horsfall.

Chiar dacă nu au cucerit un loc pe podium, majoritatea sportivilor au rămas impresionaţi de peisajele desprinse din poveste de care au avut parte pe toată durata cursei.

"Cea mai extraordinară cursă la care am participat vreodată. Am avut parte de peisaje frumoase. Aici totul este pur", a subliniat Samir Patel, participant.

Maratonul din Antarctica este unul foarte costisitor. Astfel, fiecare sportiv trebuie să achite aproximativ 11 mii de euro pentru participare.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑