FIFA va recompensa cluburile europene care vor furniza jucători pentru Cupa Mondială din 2022



027 февраля 2015

 

FIFA pregăteşte 185 de milioane de euro pentru cluburile europene care vor furniza jucători pentru Cupa Mondială din 2022.
Presa din Spania anunţă că forul internaţional va recompensa direct cluburile care vor oferi 88 la sută dintre jucătorii prezenţi la turneul final din Qatar.

Anterior, FIFA a anunţat că nu va oferi niciun fel de compensaţie pentru ligile profesioniste, însă după câteva runde de negocieri forul mondial şi-a schimbat intenţia.

"Este o problemă pe care nu am discutat-o în detalii, dar cu siguranţă nu vom uita de ea. Am vorbit cu Karl-Heinz Rummennige înainte să recomandăm ca Mondialul din 2022 să desfăşoare la sfârşitul anului şi am vrut să găsim o soluţie. Repet, unde este dorinţă există şi soluţie", a declarat președintele FIFA, Sepp Blater. 

Asociaţia Cluburilor Europene, condusă de Karl-Heinz Rummennige şi care cuprinde 231 de formaţii, a propus ca turneul final din Qatar să se dispute între 5 mai şi 4 iunie 2022, pentru a se evita temperaturile ridicate din iunie şi iulie. Oficiali din Qatar au respins această propunere pentru că afectează tradiţiile religoase ale jucătorilor din ţările musulmane.

Grupul de lucru al FIFA a propus perioada noiembrie - decembrie, care urmează să fie aprobată de Comitetul Executiv din luna martie.

Totodată, preşedintele forului internaţional, Sepp Blatter a anunţat că finala Campionatului Mondial din 2022, nu va avea loc pe 23 decembrie aşa cum s-a speculat în presa din Anglia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑