Conflict între piloţii Formula 1 Rosberg şi Hamilton. Cine e vinovat de un accident pe circuitul Spa



027 августа 2014

 

Conflictul dintre Nico Rosberg şi Lewis Hamilton ia amploare! Germanul a comentat public accidentul dintre el şi colegul de la Mercedes care a avut loc la Marele Premiu al Belgiei. Rosberg a promis fanilor că aceste probleme vor fi depăşite până la următoarea etapă.

Duelul direct dintre Nico Rosberg şi Lewis Hamilton pe circuitul Spa a început atunci când germanul a iniţiat un atac asupra coechipierului de la Mercedes pentru a ocupa prima poziţie în cursă. Cei doi s-au acroşat după ce Hamilton a încercat să-i închidă calea. Germanul a continuat cursa chiar dacă a pierdut o bucată din aripa din faţă, iar Hamilton a suferit o pană şi a fost nevoit să intre la boxe.

După cursă, Lewis Hamilton l-a acuzat pe colegul său de lipsă de capacitate de a lucra în echipă. Britanicul a dezvăluit că Rosberg a motivat coliziunea prin dorinţa de a câştiga puncte în plus.

"Tot ce pot zice este că versiunea mea este total diferită de cea a lui Hamilton. Dar eu nu cred că acest lucru trebuie să fie făcut public. În opinia mea, detaliile trebuie să rămână în secret. Aceste probleme sunt probleme interne", a declarat pilotul Mercedes, Nico Rosberg.

Rosberg a promis fanilor că echipa Mercedes va face tot posibilul ca să depăşească acest conflict până la următoarea etapă, Marele Premiu al Italiei.

"Vestea bună este că avem lideri adevăraţi în echipă, cum ar fi Paddy Lowe şi Toto Wolff. Ne mai dă sfaturi şi Niki Lauda. Acest lucru este foarte important în asemenea situaţii. Sper că vom depăşi această problemă şi ne vom prezenta în forţă la cursa de la Monza", a mai adăugat el.

Acesta a fost al doilea conflict consecutiv între Rosberg şi Hamilton. Acum o lună, la Marele Premiul al Ungariei, a avut loc un caz similar, când Hamilton a refuzat să-l lase pe german în faţă în timpul cursei.

După 12 etape, Nico Rosberg este lider în clasamentul general, cu 220 de puncte, iar Hamilton ocupă locul doi, cu 191 de puncte. Echipa celor doi piloţi, Mercedes este lider detaşat în clasamentul constructorilor, având un avantaj de peste 150 de puncte faţă de a doua clasată, Red Bull.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑