EXCLUSIV Dezvăluirile lui Neubert: ”Totul s-a terminat după finala cu Sydney. Arabii abia așteptau să scape de noi”



028 февраля 2015

**EXCLUSIV** Dezvăluirile lui Neubert: ”Totul s-a terminat după finala cu Sydney. Arabii abia așteptau să scape de noi”

Thomas Neubert, fostul preparator fizic al lui Laurențiu Reghecampf la Steaua și la Al Hilal, a vorbit în premieră despre despărțirea de echipa arabă. Germanul a dezvăluit, într-un interviu exclusiv pentru Digi Sport, că și dacă ar fi câștigat finala Ligii Campionilor Asiei, ar fi fost dați afară.

„După finala cu Sydney Wanderers, nouă jucători au plecat la Cupa Golfului, nici nu am putut vorbi cu ei. După ce am pierdut finala, totul s-a terminat. Ei abia așteptau să ne dea afară. Am avut un presentiment și i-am spus și lui Reghe, chiar dacă vom câștiga finala or să ne dea afară”, a spus Neubert, dezamăgit și de atitudinea noului antrenor al lui Al Hilal, Ciprian Panait.

„Panait a spus despre mine că sunt incompetent. Nu e corect, pentru că l-am învățat atât de multe, eu și Ovidiu”, a mai declarat preparatorul fizic neamț.

Chiar dacă s-a despărțit în condiții nu tocmai amiabile de Al Hilal, Neubert are numai cuvinte de laudă la adresa fotbalului din Arabia Saudită. ”Am fost surprins, fotbalul de acolo este la un nivel bun. Dacă vrei să compari campionatul de aici cu cel de acolo, acolo este mai bun. Sunt mai multe echipe care pot câștiga campionatul, mai multe echipe care au jucători foarte buni.

Aici, de exemplu, este Steaua, apoi nu mai urmează nimic. Acolo ai 5-6 echipe care pot câștiga titlul, acolo și ultimele echipe au jucători foarte puternici și trebuie să le iei în serios”, a mai spus Neubert.

Fostul colaborator al lui Reghe consideră că fotbalul arab este mai bun și mai rapid decât cel din România. Cu toate acestea, Steaua ar fi și acolo pe podium.

„E greu să compari, dar ei joacă un fotbal mai rapid, dintr-o atingere. Au jucători foarte rapizi. Steaua, cu siguranță ar fi în top 3, pentru că și Steaua este o echipă foarte puternică”, susține Neubert.

Germanul nu le poartă pică arabilor, în ciuda faptului că i-au îndepărtat în modul în care au făcut-o. ”Așa e în fotbal. Nu sunt supărat, se poate întâmpla. Noi ne-am făcut treaba, am muncit din greu, ei ar trebui întrebați de ce s-au despărțit de noi.

Eu am amintiri foarte plăcute, drumul spre finală a fost foarte reușit, victoriile din Qatar, faptul că am eliminat-o pe Al Ain, care pentru mine este cea mai bună echipă din Asia. O echipă incredibilă, pe care am bătut-o în 9 minute.

Când am ajuns acolo, aveau un nivel de pregătire foarte scăzut. Nu aveau forță și rezistență, aveau doar viteză, dar nu erau obișnuiți să joace tare”, a încheiat neamțul.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑