Răzvan Lucescu analizează şansele echipelor româneşti în Europa: "E nevoie de experienţă"



 

**VIDEO** Răzvan Lucescu analizează şansele echipelor româneşti în Europa:

Experienţa este foarte importantă pentru o echipă care participă în cupele europene, consideră antrenorul lui Skoda Xanthi, Răzvan Lucescu, care a analizat şansele pe care le au reprezentantele Ligii 1 în noul sezon al competiţiilor continentale.

"Astra are un lot deosebit şi, prin prezenţa lui Şumi acolo, echipa poate creşte. E un antrenor care strânge jucătorii în jurul lui şi îi poate motiva. Steaua are o experienţă deosebită, va fi de urmărit cum va reuşi Mirel să îşi impună ideile şi cum să le transmită jucătorilor. La ASA e puţin mai complicată situaţia, din punct de vedere al tradiţiei clubului, e zero, nu există. Singurii care vor încerca să răstoarne calculele hârtiei sunt jucătorii cu experienţă şi antrenorul, care are o experienţă deosebită, dar nu e simplu. Pentru ca o echipă să meargă bine în Europa are nevoie şi de experienţa clubului, greutatea tricoului contează foarte mult în astfel de situaţii", crede fostul selecţioner.

Prima echipă din România care va începe sezonul european va fi FC Botoşani. Moldovenii vor juca pe 2 iulie meciul tur cu FC Tskhinvali (Georgia), în primul tur preliminar din Europa League. În aceeaşi competiţie, Astra Giurgiu va evolua în al doilea tur preliminar, urmând să întâlnească formaţia scoţiană Inverness.

În ceea ce o priveşte pe Steaua, campioana are parte de cel mai dificil adversar pe care îl putea întâlni în turul doi preliminar al UEFA Champions League, echipa slovacă AS Trencin. Misiunea roş-albaştrilor nu se anunţă una uşoară nici din prisma lipsei de experienţă a noului antrenor, Mirel Rădoi, care nu a obţinut încă licenţa PRO.

"Sunt reguli care trebuie respectate. Mirel îşi asumă şi el un risc faţă de cariera lui, faţă de acest început. Sunt lucruri care trebuie să fie dezbătute de comisia de antrenori, de comisia federală", a spus Răzvan Lucescu.

Fost antrenor la Rapid, pe care a condus-o spre cea mai mare performanţă din istoria clubului - sferturi de finală în Cupa UEFA, în 2006 -, Lucescu a comentat şi situaţia giuleştenilor.

"Mi-am spus părerea în iarnă, când am afirmat că va fi foarte greu ca Rapid să se salveze, că trebuie să plece cu această idee, să nu îşi facă mari speranţe. Era normal să se lupte, să creada, dar era nevoie şi de un plan B pentru o eventuală retrogradare. Sunt ani cumpliţi, foarte dificili pentru suporteri, pentru Rapid. Pe mine personal nu mă surprinde situaţia în care se află, am fost acolo în 2011 şi ştiu câte probleme erau", a explicat Lucescu jr.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑