Novak Djokovic se va duela cu Philipp Kohlschreibe în prima zi de la Wimbledon



 

Spectacolul pe iarbă începe luni la Londra! În prima zi a celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, Wimbledon, va intra în competiţie chiar liderul mondial, sârbul Novak Djokovic. În acest an, fondul de premiere al competiţiei este cu 10 la sută mai mare decât la ediţia precedentă.

În prima zi de la Wimbledon vor juca deja unii favoriţi la câştigarea trofeului. Novak Djokovic se va duela cu neamţul Philipp Kohlschreiber. Sârbul nu a jucat în acest sezon nici la un turneu pe teren cu suprafaţă de iarbă. Djokovic spune că pentru el acest lucru nu reprezintă o problemă.

"Așa cum am spus, nu e prima dată. În ultimii doi ani nu am jucat nici un turneu pe iarbă până la Wimbledon și am reușit să joc o finală, iar anul trecut chiar am câştigat trofeul", a spus tenismenul Novak Djokovic.

Cu o zi înainte de startul turneului, spaniolul David Ferrer a anunţat că se retrage din cauza unei accidentări la cot. Locul favoritului numărul 8 pe tabloul principal va fi luat de italianul Luca Vanni.

La competiţia feminină, câştigătoarea de anul trecut, Petra Kvitova a recunoscut că nu mai este în cea mai bună formă din cauza problemelor de sănătate, care au deranjat-o în ultima perioadă.

"Cu siguranță, este foarte frumos să revin aici. Sunt fericită că pot să joc din nou la acest turneu. Din păcate, m-am îmbolnăvit la turneul de la Eastbourne. Acum deja este mai bine. Sper că marți voi fi în forma potrivită. Desigur, pregătirea nu a fost perfectă din cauza că m-am îmbolnăvit. O să încerc să găsesc forma cea bună", a declarat tenismena Petra Kvitova. 

Kvitova se va duela marţi cu tenismena din Olanda, Kiki Bertens. În prima zi a turneului feminin, Maria Şarapova se va confrunta cu Johanna Konta, iar Serena Williams o va întâlni pe Margarita Gasparyan.

Şi Moldova are un reprezentant la cel vechi turneu de tenis, Wimbledon. Radu Albot va evolua la proba de dublu în pereche cu Mihail Kukuşkin, din Kazahstan. Cei doi se vor duela în prima rundă cu perechea Mariusz Fyrstenberg/Santiago Gonzales. Partida va avea loc miercuri.

În 2015, organizatorii celui mai vechi turneu de tenis au mărit fondul de premii cu 10,7 la sută, până la 37 milioane de euro.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑