Sârbul Novak Djokovic a înregistrat o performanţă incredibilă şi a intrat în istoria tenisului



Foto> tennisearth.com
Jucătorul de tenis din Serbia, Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial ATP, în vârstă de 29 de ani, a obţinut, miercuri, după victoria, scor 6-4, 6-3, 7-6, împotriva lui Adrian Mannarino (55 ATP), a 30-a victorie consecutivă într-un turneu de Mare Şlem, performanţă unică în istoria tenisului, scrie mediafax.
Tenismanul sârb a depăşit vechiul record, deţinut de Rod Laver, încă de acum patru decenii. Acesta a câştigat 29 de partide la rând în turneele de Grand Slam, în era Open, în perioada 1969 - 1970. După victoria împotriva lui Mannarino, liderul mondial va evolua împotriva lui Sam Querrey din SUA în turul trei de la Wimbledon.
Djokovic este câştigătorul ultimelor trei ediţii ale turneului de la Wimbledon, pe care l-a cucerit prima dată în 2011. Ultimele două finale le-a disputat împotriva jucătorului din Elveţia, Roger Federer.
Sportivul din Serbia a câştigat, de-a lungul carierei, 12 titluri de Grand Slam, şase la Australian Open, unul la Roland Garros, trei la Wimbledon şi două la US Open. Djokovic a câştigat de cinci ori şi Turneul Campionilor.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑