Barcelona se distrează doborând recorduri: e echipa cu cele mai multe eventuri în Spania



 

**VIDEO** Barcelona se distrează doborând recorduri: e echipa cu cele mai multe eventuri în Spania

Barcelona a trecut de Athletic Bilbao, în finala Cupei Regelui, cu 3-1, cucerind al doilea trofeu al sezonului, după câştigarea campionatului.

Echipa catalană a stabilit un record în fotbalul spaniol. Este prima echipă care a câștigat de șase ori eventul în Spania. Barcelona a reușit să câștige campionatul și Cupa Regelui în același sezon în 1952, 1953, 1959, 1998, 2009 și 2015. Athletic Bilbao are cinci eventuri câștigate, în timp ce Real Madrid a reușit această performanță doar de patru ori.

De altfel, formația blaugrana a câștigat ultimele trei ”eventuri” în Spania. Ultima echipă care a reușit această performanță în afara Barcelonei a fost Atletico Madrid, în 1996. Marea rivală a catalanilor, Real Madrid, a reușit eventul campionat-Cupă în 1989 pentru ultima dată.

Echipa lui Luis Enrique a câștigat Cupa Regelui pentru a 27-a oară, record pentru fotbalul spaniol. Athletic Bilbao, cu 23, și Real Madrid, cu 19, sunt următoarele în acest clasament.

Mai mult, catalanii au reușit să termine sezonul în Cupa Regelui cu nouă victorii din tot atâtea meciuri jucate. Acest lucru s-a mai întâmplat doar de trei ori în istoria competiției: Barcelona - 1926 (8 victorii din 8), Athletic Bilbao - 1932 (7 din 7) și Valencia - 1954 (5 din 5).

Vezi rezumatul meciului Athletic Bilbao-Barcelona 1-3:

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑