Simeone a pus capăt complexului față de rivală. Atletico e egala Realului de la sosirea lui ”Cholo”



014 сентября 2014

 

**VIDEO** Simeone a pus capăt complexului față de rivală. Atletico e egala Realului de la sosirea lui ”Cholo”

Până la sosirea lui Diego Simeone pe banca lui Atletico Madrid, formația rojiblanco nu mai reușise să câștige de 14 ani în fața rivalei din oraș de 14 ani! Din anul 2000 încoace se adunaseră 25 de meciuri directe, dintre care Real Madrid câștigase 19, iar șase s-au încheiat la egalitate.

După venirea lui ”Cholo”, roș-albii au reușit prima victorie în fața lui Real pe teren propriu după 15 ani, dar și prima victorie pe Santiago Bernabeu, după 14 ani. După meciul de sâmbătă, 13 septembrie, Atletico a izbutit o premieră: pentru prima oară în istorie câștigă două meciuri consecutive în La Liga pe terenul marii rivale!

S-a terminat 2-1, după golurile lui Tiago (10) și Arda Turan (76), respectiv Cristiano Ronaldo (26 - din penalty), iar Real Madrid a ajuns într-o situație critică (DETALII&VIDEO).

Marea realizare a lui Diego Simeone este că i-a redat lui Atletico încrederea și ambiția în fața rivalei. Cu acestea, au venit și rezultatele, odată ce le-a demonstrat jucătorilor săi că nu era vorba decât de un complex de inferioritate dezvoltat în timp.

De la sosirea sa, s-au disputat 10 derby-uri Real Madrid-Atletico, din care șapte disputate numai în acest an. Iar situația este mult mai bună decât înainte de aprilie 2013. Scorul între Atletico și Real Madrid este egal în ultimele zece partide: câte 4 victorii fiecare și două remize.

Statistica meciurilor Real Madrid-Atletico din 2000 încoace:

1. Înainte de sosirea lui Diego Simeone:

25 de meciuri: 19 victorii Real Madrid - 0 victorii Atletico

2. După sosirea lui Diego Simeone:

10 meciuri: 4 victorii Real Madrid - 4 victorii Atletico

Vezi mai jos rezumatul meciului Real Madrid-Atletico 1-2:

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑