Sportivii şi antrenorii moldoveni vor primi burse pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice din 2016



04 декабря 2013

 

Sportivii şi antrenorii moldoveni vor primi finanţare suplimentară pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice din 2016.

La cererea CNO, Comitetul Internaţional Olimpic a instituit un program special pentru sportivii din Moldova. 23 de sportivi şi 22 de antrenori vor primi timp de un an burse olimpice în valoare de la 100 până la 700 de dolari lunar.

"De această bursă intermediară deocamdată beneficiază doar ţara noastră. E necesar să susţinem sportivii aici, acasă. Nu este ceva ieşit din comun, dar e un ajutor pentru sportivi, ca să-şi poată demonstra potenţialul şi valoarea lor", a declarat preşedintele CNO, Nicolae Juravschi.

"Este un plus pentru un sportiv. Orice ajutor financiar este binevenit. Cred că va fi de folos, dar sper ca sportivii să fie ajutaţi mai des", a menţionat halterofilul Anatolie Cîrîcu.

Fiecare sportiv şi antrenor a semnat câte un contract pentru a putea primi bursele. Conform înţelegerii, sportivii vor fi nevoiţi să întoarcă banii în cazul care vor alege să evolueze pentru altă ţară sau vor fi prinşi dopaţi.

"E clar că toţi vor să devină campioni, toţi vor să obţină performanţe mari, dar sunt multe alte posibilităţi pentru a deveni sportiv mare fără a folosi substanţe interzise", a subliniat Nicolae Juravschi.

"Dacă vrei să reprezinţi altă ţară, poţi să întorci bursa, dar eu nu voi face acest lucru. Nu voi pleca nicăieri", a dat asigurări arcaşul Dan Olaru.

Programul burselor olimpice suplimentare are ca scop de a ajuta sportivii moldoveni să beneficieze de suport financiar pentru o pregătire mai bună pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑