Milan - Inter 1-0. "Diavolii" câștigă Derby della Madonnina după 3 ani



 

**VIDEO** Milan - Inter 1-0.

Clarence Seedorf a debutat cu succes ca antrenor într-un Derby della Madonnina, ÎN DIRECT pe Digi Sport. Golul lui Nigel de Jong a adus victoria lui AC Milan cu 1-0 în fața lui Internazionale Milano, după 3 ani de așteptare în tabăra rossonerilor.

În minutul 65, la o centrare trimisă de Mario Balotelli (aflat la meciul cu numărul 100 în Serie A) dintr-o lovitură liberă de pe dreapta, mijlocașul olandez s-a desprins în 6 metri din marcajul lui Cambiasso și a reluat puternic cu capul, fără speranțe pentru Samir Handanovic, rămas fără reacție. Slovenul nu mai luase gol de 351 de minute.

Milan a avut și o bară în prima repriză, la un șut superb trimis de Kaka din afara careului. Cu un singur șut pe poartă, Inter nu a reușit să continue seria de meciuri fără înfrângere. Adunase, până duminică, 6 partide în care a fost invincibilă (2 victorii și 4 egaluri). Ultima dată pierduse cu Atalanta, pe 23 martie (1-2 REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI), întrerupând și atunci o serie de 6 etape fără înfrângere (4 victorii și 2 egaluri).

În turul campionatului, Internazionale a câștigat contra lui Milan cu același scor, 1-0, grație golului marcat pe final de Palacio (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI).

Grație acestui succes, rossonerii (54 de puncte) urcă, momentan, până pe poziția a opta și păstrează chiar șanse pentru locul al cincilea, care duce în UEFA Europa League și care este ocupat în acest moment chiar de Inter (57 de puncte). 3 puncte le despart pe cele două concitadine, cu două etape înainte de finalul sezonului. Între ele se mai află Torino (55 de puncte) și Parma (54 de puncte). 

A fost episodul cu numărul 182 al derby-urilor milaneze din campionat. Bilanțul rezultatelor din Derby della Madonnina în Serie A:

68 de victorii pentru Internazionale Milano
53 de egaluri
61 de victorii pentru AC Milan

Pe 2 aprilie 2011 câștigase AC Milan ultima dată contra concitadinei nerazzurre în Serie A. Atunci, victoria cu 3-0 a fost adusă de Cassano (2) și Pato (din penalty). Clarence Seedorf (38 de ani), actualul antrenor al lui AC Milan, a jucat în acel meci. Totodată, până la reușita lui De Jong de duminică, era ultimul marcator olandez din Derby della Madonnina. Punctase în octombrie 2008, într-un Milan - Inter 3-4.

Nigel de Jong i-a dedicat lui Seedorf reușita de 3 puncte din etapa a 36-a din Serie A. „Toată lumea a vorbit despre el, dar poziția lui e prea importantă pentru noi”, a spus mijlocașul în vârstă de 29 ani, care a jucat în echipa națională a Olandei împreună cu antrenorul său.

ECHIPELE:

Milan (4-3-1-2): Abbiati - De Sciglio, Mexes, Rami, Constant (85 Abate) - De Jong, Montolivo, Poli (72 Muntari) - Taarabt, Kaka (76 Pazzini), Balotelli;
Antrenor: Clarence Seedorf;

Inter (3-5-2): Handanovic - Ranocchia, Samuel, Rolando - Jonathan (78 R. Alvarez), Hernanes, Cambiasso (70 Guarin), Kovacic, Nagatomo - Icardi (82 Milito), Palacio;
Antrenor: Walter Mazzarri.

></strong></p><p><span style=105 ani și jumătate au trecut de la primul derby dintre AC Milan și Internazionale Milano, disputat pe 18 octombrie 1908, câștigat cu 2-1 de rossoneri.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT 1, DIGI SPORT 2 I DIGI SPORT 3

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑