Liga de Diamant a ajuns la cea de-a opta ediţie care s-a organizat la Paris, pe renumitul Stade de France



 

Liga de Diamant a ajuns la cea de-a opta ediţie care s-a organizat la Paris, pe renumitul Stade de France. În centrul atenţiei a fost favoritul publicului local, Renaud Lavillenie, care a câştigat pentru a 16-a oară la rând o competiţie oficială de sărituri cu prăjina.

Evenimentul de la Paris a fost marcat de o nouă victorie a lui Renaud Lavillenie (Reno Lavileni), care a câştigat a 16-a competiţie oficială consecutivă în proba săritura cu prăjina.

Francezul a reuşit să sară din prima încercare peste bara înălţată la 5 metri şi 70 centimetri.

Campionul olimpic din 2008, Asbel Kiprop a fost o altă vedetă a atletismului care s-a impus la Paris. Kenyanul a ajuns primul la finişul probei de 800 de metri, cu un timp de 43,34 secunde.

Proba de 110 metri garduri a fost câştigată de jamaicanul Hansle Parchment, care a ajuns primul la finiş cu un timp de 12,94 secunde.

Proba principală, cea de 100 de metri masculin, a fost amânată din cauza unui protest depus de jamaicanul Nickel Ashmead, descalificat pentru fals start. Primul la finiş a ajuns până la urmă americanul Mike Rodgers, care a parcurs distanţa în exact zece secunde.

În competiţiile feminine, Blessing Okagbare, din Nigeria, s-a impus în proba de 200 de metri, Dawn Harper-Nelson, din SUA, a câştigat concursul de 100 metri garduri, iar Blanka Vlasic (Blanca Vlasici), din Croaţia, s-a impus în proba de sărituri în înălţime. Următoarea etapă a Ligii de Diamant va avea loc pe 11-12 iulie, în oraşul scoţian Glasgow.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑