Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Italiei



07 сентября 2014

 

Britanicul Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Italiei şi s-a apropiat 22 de puncte de liderul clasamentului Nico Rosberg. Germanul a ajuns la doar trei secunde în spatele colegului de la Mercedes, iar podiumul de la Monza a fost completat de brazilianul Felipe Massa.

Lewis Hamilton s-a aflat în pole-position în Marele Premiu al Italiei la Formula 1, dar a ratat startul din cauza unei probleme tehnice şi a coborât pe locul patru după primele viraje. Rosberg a urcat pe primul loc şi a condus cursa până în turul al 29-lea dintre cele 53 programate când a ratat un viraj şi Hamilton, care între timp îl ajunsese din urmă, l-a depăşit şi a trecut în frunte. Britanicul a fost apoi primul la linia de sosire, fiind urmat la doar trei secunde de Rosberg.

Aceasta este a cincea victorie în acest sezon pentru Lewis Hamilton şi a 28-a din carieră.

Brazilianul Felipe Massa, de la Williams, a ocupat locul al treilea, acesta fiind primul său podium pentru echipa britanică. Valtteri Bottas a fost pe patru, iar piloții echipei Red Bull, Daniel Ricciardo și Sebastian Vettel s-au clasat pe locurile 5 și 6.

Pe circuitul unde echipa Ferrari este acasă, cele două maşini ale echipei italiene au dezamăgit. Spaniolul Fernando Alonso a abandonat în turul al 29-lea din cauza unei probleme tehnice, iar finlandezul Kimi Raikkonen a ocupat locul al nouălea. Alonso era singurul pilot care adunase puncte în fiecare cursă din actualul sezon.

Rosberg are acum 238 de puncte în clasamentul mondial, iar Hamilton a adunat 216, cu şase curse rămase de disputat în acest sezon. Următoarea etapă va avea loc peste două săptămâni, în Singapore.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑