Când s-a jucat primul meci internaţional din istoria Muntenegrului şi care a fost cea mai reuşită campanie din preliminariile EURO



07 сентября 2014

 

Primul meci internaţional din istoria Muntenegrului s-a jucat pe 24 martie 2007, când echipa antrenată pe atunci de fostul internaţional iugoslav, Zoran Filipovic, a învins într-un meci amical Ungaria cu 2-1.

Prima campanie preliminară pentru Muntenegru a fost cea pentru Cupa Mondială din 2010, când balcanicii s-au clasa pe penultimul loc în Grupa 8, din care mai făceau parte Italia, Irlanda, Bulgaria, Cipru şi Georgia.

Cea mai reuşită a fost campania preliminară pentru EURO 2012, când Muntenegru a terminat pe locul doi Grupa G, în spatele Angliei şi în faţa Elveţiei, Ţării Galilor şi Bulgariei. Astfel, muntenegrenii s-au calificat la meciurile de baraj unde au pierdut cu scorul general de 0-3, în faţa Cehiei.

Moldova şi Muntenegru s-au întâlnit până acum de două ori. Ambele meciuri au avut loc în preliminariile trecute. Tricolorii au cedat acasă cu 0-1 şi au învins în deplasare cu 5-2. Astfel, golaverajul din meciurile directe este de 5-3 în favoarea Moldovei.

În prezent, Muntenegru ocupă locul 49 în clasamentul FIFA. În lotul echipei se regăsesc jucători din campionate puternice, cum ar fi cel al Angliei, Italiei, Franţei sau Portugaliei, dar sunt şi o mulţime de fotbalişti care reprezintă ligi mai slabe.

Din lotul naţionalei fac parte doi jucători ai formaţiei Sutjeska Niksic, pe care Sheriff a eliminat-o fără probleme din Liga Campionilor, dar şi un fotbalist din Divizia Naţională, Milos Krkotic, care joacă la Dacia Chișinău.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑