Begu profită de abandonul Ekaterinei Makarova și este în sferturi la Charleston! Mitu s-a calificat în optimi



 

Begu profită de abandonul Ekaterinei Makarova și **este în sferturi la Charleston!** Mitu s-a calificat în optimi

UPDATE 00:03. Veste bună pentru Irina Begu! Adversara ei din optimi, Ekaterina Makarova (favorită 2), a anunțat că se retrage din turneu din cauza unei accidentări. Astfel, Begu se califică din oficiu în sferturile de finală, unde va întâlni învingătoarea din partida Angelique Kerber (16 WTA) - Lara Arruabarena (83 WTA).

Nemțoaica pornește ca favorită în fața ibericei, după ce a eliminat-o în primul meci pe Evghenia Rodina, într-un meci de mare luptă. 

Makarova a declarat, după victoria cu Shuai Zhang, scor 5-7, 6-3, 6-2: "E foarte greu să te adaptezi de la jocul pe suprafață rapidă la cel pe zgură. M-am antrenat doar o zi, iar apoi am jucat. Este prima dată când fac schimbarea atât de rapid, înainte apucam să mă antrenez câteva săptămâni înainte de un turneu pe zgură. A fost foarte greu pentru mine, pentru că jocul e diferit, punctele sunt mai lente, trebuie să lovești mai mult. Dar sunt bucuroasă". Rusoaica a urcat pe locul 8 WTA după turneul de la Miami, cea mai bună performanță a carierei sale.

></strong></span></p><p><span style=UPDATE 21:54. La scurt timp după victoria Irinei, și Andreea Mitu s-a calificat în optimile turneului de la Charleston, după 6-2, 6-2 cu Ajla Tomljanovic, cea care a învins-o în turul precedent pe Dulgheru.

Mitu (23 de ani), aflată pe locul 107 în lume, a învins-o clar pe adversara sa, după doar o oră şi 10 minute de joc, în care Tomljanovic nu a avut decât două şanse de break, ambele salvate de româncă.

Tomljanovic (21 ani), care ocupă locul 60 în ierarhia WTA, o învinsese în primul tur pe Alexandra Dulgheru (68 WTA), cu 7-6 (5), 4-6, 6-4. Croata este a doua victimă importantă reuşită de Mitu, care în primul tur a trecut de Varvara Lepchenko (SUA), a zecea favorită (30 WTA), retrasă la scorul de 6-1, 2-1 pentru bucureşteancă.

Andreea Mitu, la cea mai bună performanţă a carierei, şi-a asigurat un cec de 8.670 dolari şi 55 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre americanca Madison Keys şi Katerina Bondarenko (Ucraina). 

După rezultatul Monicăi Niculescu de la Katowice, o altă jucătoare din România a obținut o victorie importantă în circuitul WTA. Irina-Camelia Begu (24 de ani, locul 36 WTA), a 13-a favorită de la Charleston, s-a calificat în optimile de finală ale turneului american.

În turul 2, Begu a învins-o pe kazaha Yaroslava Shvedova (locul 78 WTA), scor 6-0, 6-7(4), 6-4, după două ore și 14 minute de joc. A fost un prim set perfect al româncei, care a câștigat toate punctele cu primul serviciu și nu a oferit vreo șansă de break adversarei. În manșa a doua s-a mers cap la cap până în tiebreak, unde Shvedova a oferit o replică bună, iar partida a ajuns în setul decisiv.

Acolo, Begu părea că este eliminată, după ce a fost condusă cu 3-0, dar sportiva noastră a recuperat deficitul și a egalat la 3, de unde nu a mai cedat decât câteva puncte. S-a impus în cele din urmă într-un meci în care a transformat 5 mingi de break din 13, profitând de faptul că serviciul i-a funcționat bine în ultima jumătate de oră de joc. După acest meci, Begu a egalat situația la întâlnirile directe cu Shvedova, 1-1.

În turul următor, Begu se va duela cu rusoaica Ekaterina Makarova, cea pe care a învins-o la sfârșitul anului trecut în turneul de la Moscova, transmis ÎN DIRECT de Digi Sport. Chiar dacă Makarova, a doua favorită la Charleston, a avut nevoie de trei seturi echilibrate pentru a trece de Shuai Zhang, se anunță un joc infernal pentru bucureșteancă. La "directe", scorul este egal, 1-1.

Pentru calificarea în optimi, Begu va primi 8.670 de dolari americani și 55 de puncte WTA. Calificarea în sferturi i-ar dubla premiul. Turneul WTA de la Charleston este transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport 2.


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑