Messi, singurul jucător cu cel puţin 8 goluri în şapte ediţii consecutive ale UCL



011 декабря 2014

 

**VIDEO** Messi, singurul jucător cu cel puţin 8 goluri în şapte ediţii consecutive ale UCL

Lionel Messi a confirmat forma bună din ultima perioadă şi a reuşit să marcheze şi în ultimul meci din faza grupelor în UEFA Champions League, pe care FC Barcelona l-a câştigat cu 3-1 pe teren propriu în faţa celor de la Paris St. Germain.

A fost golul cu numărul 76 pentru argentinian în UCL şi, în acelaşi timp, cel de-al 8-lea din actualul sezon. În clasamentul golgheterilor competiţiei, starul catalanilor este depăşit doar de brazilianul Luiz Adriano, care a înscris de nouă ori pentru Shakhtar Donetsk.

Chiar dacă nu este primul în topul marcatorilor, Messi a reuşit să stabilească o nouă performanţă care cu greu va putea fi egalată curând. Decarul de pe Camp Nou este singurul jucător care a reuşit să înscrie de cel puţin 8 ori în şapte ediţii consecutive ale UCL.

Ultima oară când sud-americanul nu a atins această cifră a fost în sezonul 2007/08. În acea ediţie, Messi a reuşit doar 6 goluri în Champions League.

Performanţa argentinianului este cu atât mai impresionantă cu cât marele său rival, portughezul Cristiano Ronaldo, are doar trei sezoane consecutive în care a marcat cel puţin 8 goluri. Totuşi, lusitanul poate bifa a patra ediţie la rând în care a atinge această bornă, el având deja 5 goluri în actuala stagiune.

Totodată, prin golul marcat împotriva campioanei Franţei, Messi a devenit primul jucător din istoria Barcelonei care reuşeşte să înscrie în cinci etape consecutive din UCL.

Mai mult decât atât, în acest moment, Lionel Messi se află într-o postură în care nu s-a mai aflat vreodată un jucător, în toată istoria fotbalului: este lider al clasamentelor all-time ale golgheterilor în La Liga, UEFA Champions League şi cupele europene, precum şi cel mai bun marcator în El Clasico şi al Barcelonei.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑