PREMIILE DIGI SPORT Georgiana Aniţei, aur mondial după doar 2 ani şi jumătate de triplusalt.



011 декабря 2015

 

**PREMIILE DIGI SPORT** Georgiana Aniţei, aur mondial după doar 2 ani şi jumătate de triplusalt. VIDEO

Georgiana Iuliana Aniţei este unul dintre numele de care se leagă viitorul atletismului românesc. La 16 ani, Aniţei este sportiva care a reuşit să-şi confirme talentul la nivel de juniori, prin titlul suprem: campioană mondială la triplusalt. Era un copil când a păşit prima oară iîn sala de atletism de la Bacău, fiind descoperită de antrenorul Cristi Nemţeanu. 

"În cartier am văzut-o, la o îngheţată. Fiind mai înaltuţă, am întrebat-o în ce clasa e şi mi-a zis că a 5-a. Era cât mine şi nu îmi venea să cred că are aşa o statură, am văzut-o şi cum aleargă, ca are uşurinţă în alergare, şi am zis gata, nu mă las până nu te aduc la sală.

Am rugat-o să intre în sală şi dacă nu îi place să nu mai vină. Şi după şase luni de rugăminţi, a venit şi a doua zi şi a treia zi şi nu a mai părăsit sala", a povestit antrenorul.

La rândul ei, sportiva nominalizată în categoria „Generaţia Digi Sport” a explicat cum s-a lăsat convinsă să încerce o carieră în sportul de performanţă:

"O elevă de-a domnului profesor a efectuat un antrenament şi mi-a arătat cum decurg lucrurile aici, la atletism. Mi s-a părut ceva foarte frumos şi am zis să încerc şi eu".

După câţiva ani de muncă, au început să apară şi primele rezultate. Georgiana Aniţei a preferat să se specializeze în probele de sărituri, chiar dacă acestea nu sunt singurele la care concurează.

"Triplusalt fac de când s-a băgat prima oară la junioare. Că până atunci nu era. Şi domn' profesor mi-a zis să încercăm şi noi, să vedem cum e, cum merge. Şi nu m-am aşteptat ca în doi ani şi jumătate să am rezultatele astea la triplusalt", a spus pentru Digi Sport atleta de 16 ani.

Anul 2015 a fost cel mai reuşit de până acum pentru tânăra atletă. Pe 19 iulie, Georgiana a cucerit titlul mondial la triplusalt în Columbia, cu o săritura de 13,49 m, realizată la ultima încercare:

"În finală, de la prima săritura am fost prima şi am zis că prima o să rămân până la sfârşit. Şi uite că aşa a fost, numai că la ultima săritură am sărit şi mai bine ca la prima şi am câştigat cu un rezultat foarte bun".

O altă performanţă notabilă a venit după doar zece zile de la încheierea Campionatului Mondial: băcăuanca a câştigat aurul la Festivalul Olimpic al Tineretului (FOTE), competiţie la care a fost desemnată şi portdrapelul delegaţiei României.

Performanţele obţinute de Georgiana Iuliana Aniţei în 2015 împreună cu antrenorul său, Cristi Nemţeanu, o recomandă pe tânăra atletă şi la câştigarea premiului de la categoria Generatia Digi Sport (VOTAŢI AICI).


 

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑