S-au dat marele premii! Artur Ionita, desemnat de Federatia Moldoveneasca de Fotbal jucatorul anului 2014



014 декабря 2014

Artur Ionita a fost desemnat de Federatia Moldoveneasca de Fotbal jucatorul anului 2014. Jucatorul evoluiaza la nationala Moldovei si este legitima la echipa Verona. Premii au luat si jucatorii de la Sheriff si Veris, chiar daca ultima a fost retrasa din campionat.

 

In acest an Artur Ionita a reusit un transfer de senzatie de la clubul elvetian Aarau la cel italian Verona. Primul moldovean in Serie A, in varsta de 24 de ani, a si marcat de 2 ori pentru noua sa echipa, in partidele cu Torino si Genoa. Performanta istorica nu a ramas fara atentie, asa ca Artur Ionita a obtinut titlul de cel mai bun fotbalist moldovean in 2014. Intrucat in aceasta seara are meci cu echipa de club, Ionita nu a putut fi prezent la Gala FMF. El a trimis un mesaj video. 

 

Federatia a impartit astazi multe alte premii notorii. Astfel, cel mai bun portar al anului a devenit Serghei Pascenco, de la Sheriff, iar cel mai bun fundas – Petru Racu, fostul jucator al clubului Veris, care este acum liber de contract, dupa retragerea haiducilor din campionat. 

 

Un alt membru al selectionatei Moldovei, Alexandru Dedov, a fost desemnat mijlocasul anului, iar Radu Gansari, care evolueaza la Sheriff – cel mai bun atacant. 

 

Antrenorul anului a devenit Lilian Popescu, care dupa plecarea de la Veris, este in cautarea unui nou club. 

 

FMF a premiat, printre altii, si cei mai buni jucatori de futsal, fotbal pe plaja sau fotbal tenis. Premiul Echipa Anului, in mod surprinzator, a lipsit. 

 

Atmosfera placuta de la Gala Fotbalului a fost asigurata de numerosi interpreti autohtoni.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑