Campionul olimpic la biatlon Mihael Rioş şi-a exprimat dorinţa de a evolua pentru naţionala Moldovei la Soci



 

Moldova devine tot mai atractivă pentru fotbaliştii şi biatloniştii străini. După brazilianul Enriche Luvannor, şi-a exprimat dorinţa de a evolua pentru selecţionata noastră la Soci, germanul Mihael Rioş. După cum s-a aflat mai târziu o scrisoare similară din partea lui Rioş a sosit şi pe adresa comitetului olimpic al Belgiei. 

Comitetul naţional olimpic al Moldovei a primit un fax din partea campionului olimpic de la Torino Mihael Rioş pe 23 septembrie. În scrisoarea sa biatlonistul german de 30 de ani şi-a exprimat doriţa de a evolua pentru Moldova la viitoarea Olimpiadă de la Soci.

Numai dorinţa de a evolua pentru Moldova a fost insuficientă. Pentru a pleca la Soci în componenţa naţionalei noastre Rioş are nevoie şi de paşaport moldovenesc. Biatlonistul german spera să primească cetăţenia cu jumătate de an până la startul Olimpiadei. Însă procesul de perfectare a paşaportului putea să dureze nu mai puţin de un an. Întrun interviu pentru unele posture germane de televiziune Mihael Rioş a specificat, că Moldova nu este unica ţară pentru care este gata să evolueze la Olimpiada de la Soci. Biatlonistul german de 30 de ani a fost exclus din naţionala ţării sale în anul 2012.

Mihael Rioş, Biatlonist: «Îmi este indiferent ce ţară voi reprezenta la Olimpiadă. Pur şi simplu este nevoie ca procedura de obţinere a cetăţeniei să fie mai simplă. Încă anul trecut am început negocierile cu Belgia. Însă perfectarea documentelor pentru cetăţenie se desfăşoară mult anevoios. În Belgia s-au prelungit procedurile administrative. Colaboratorii federaţiei naţionale de biatlon fac totul ce este posibil pentru a urgenta acest proces. Pur şi simplu aştept paşaportul».

flând despre dorinţa lui Mihael Rioş de a evolua pentru Moldova, autorităţile belgiene au urgentat procedura de perfectare a paşaportului pentru biatlonistul german. În februarie campionul olimpic poate pleca la Soci în componenţa naţionalei acestei ţări. Iar comitetul naţional olimpic al Moldova poate arunca faxul primit de la Rioş.
La ultimele Olimpiade de iarnă de la Torino şi Vancuver pentru Moldova a evoluat biatlonista naturalizată din Rusia Natalia Levcenkova. La cursa individuală ea a ocupat locul 8, stabilind cel mai bun rezultat în istoria naţionalei Moldovei.

ALEXANDRU BOTNARI, IURIE CUŢU PENTRU COTIDIAN
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑