Încă o "bătaie de cap" pentru organizatorii Jocurilor Olimpice: Două competiţii au fost amânate din cauza ceţii



018 февраля 2014

 

Ceaţa perturbă programul Jocurilor Olimpice! Din cauza ceţii două competiţii au fost amânate. Cursa masculină de biatlon s-a amânat de două ori, iar competiţia de snowboard cross, care era programată luni dimineaţă nu a mai început.

Competiţia masculină de biatlon pe distanţa de 15 kilometri a fost amânată pentru marţi, din cauza ceţii. Iniţial, întrecerea a fost programată pentru duminică seară.

"Din cauza ceţii, vizibilitatea este redusă la 20 până la 30 de metri. Nu eram siguri că puteam să începem competiţiile. Păcat că ceaţa nu dispare pe toată durata zilei", a declarat inspectorul FIS, Peter Krogoll.

Pentru a treia oară în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă a fost amânată o cursă de biatlon. Prima dată s-a întâmplat în 1972 la Sapporo, în Japonia, la fel din cauza ceţii. Din acelaşi motiv s-a anulat o cursă de biatlon în 1998, la Nagano.

La Soci a fost amânat şi startul calificărilor pentru concursul masculin de snowboard cross şi nu s-a anunţat când se va relua competiţia.

Ceaţa nu este singura problemă cu care se confruntă organizatorii Olimpiadei. Săptămâna trecută, la Soci temperaturile au ajuns până la 20 de grade Celsius, iar organizatorii au folosit sistemele de producere a zăpezii artificiale.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑