Bilbao a revenit de la 0-2 în ultimele zece minute, la Elche, și e aproape sigur în Europa League



 

**VIDEO** Bilbao a revenit de la 0-2 în ultimele zece minute, la Elche, și e aproape sigur în Europa League

Penultima etapă din La Liga pare că a mai lămurit una dintre necunoscutele sezonului, alta decât cea a numelui campioanei. Barcelona a luat titlul, după succesul cu 1-0 de la Madrid, cu Atletico, iar Athletic Bilbao e aproape sigur în Europa League. Bascii au învins la Elche, revenind de la 0-2 în minutul 80.

Brazilianul Jonathas a marcat golurile lui Elche, în minutele 32 și 45, și până în minutul 80 disputa curgea spre o victorie relaxată a gazdelor de pe Estadio Manuel Martinez Valero. Ager Eketxe a marcat atunci golul de 2-1, din pasa lui Aduriz, cu un șut de pe stânga, la colțul lung.

Șapte minute mai târziu, după un corner și o minge degajată scurt de fundașii gazdelor Mikel San Jose a prins un vole de zile mari din afara careului și a egalat. Pentru ca, în al doilea minut al prelungirilor, tânărul Inaki Williams să aducă victoria echipei sale, din nou Aduriz fiind servantul. Williams, în vârstă de 20 de ani, e la primul gol din carieră în Primera pentru Athletic, la care a debutat în acest sezon.

Victoria de la Elche, coroborată cu înfrângerea Malagăi la Villarreal, 1-2, a urcat formația antrenată de Ernesto Valverde pe locul șapte, care-i aduce prezența în Europa League. Trebuie doar să păstreze această poziție și după ultima rundă. Are două puncte avans față de Malaga și joacă acasă cu Villarreal, echipă clasată pe 6 și fără șanse să mai urce sau să coboare, indiferent de rezultat. Iar Malaga joacă acasă cu Sevilla, care are nevoie de victorie pentru a spera la locul 4, de Champions League.

Athletic e calificată în finala Cupei Spaniei, de pe 30 mai, cu Barcelona, dar joacă în Europa League doar dacă va cuceri trofeul. Dacă învinge Barca, merge în a doua competiție continentală a cluburilor echipa de pe locul 7 în La Liga, care, cel mai probabil, va fi Athletic.

Victoria Barcelonei de pe terenul lui Atletico și titlul cucerit de catalani a stabilit și cine joacă Supercupa Spaniei la startul sezonului viitor. Meciul se va disputa între Barcelona și Bilbao, indiferent cine cucerește Cupa.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑