Aaron Cook, britanicul naturalizat, a adus Moldovei o medalie de bronz la campionatul mondial de Taekwondo - VIDEO




Odata cu naturalizarea luptatorului britanic Aaron Cook, nationala Moldovei a ajuns la un alt nivel. Aseara Cook a adus tarii noastre prima medalie la un campionat mondial de taekwondo. Cook a cucerit bronzul, dar a fost la un pas de marea finala.

 

In semifinalele campionatului mondial de la Celiabinsk, intamplator sau nu, taekwondistul Aaron Cook a intalnit un conational - britanicul Damon Sansum. Partida a fost foarte echilibrata, dar Sansum a avut totusi un mic avantaj, fiind mereu in fata. El a condus dupa prima repriza cu 4 la 2, apoi s-a aflat in avantaj si dupa a doua, scor 8 la 7. Dramatismul a ajuns la cote maxime in ultima runda, cand pe final moldoveanul Cook a reusit sa egaleze la 13.



Pentru a fi desemnat castigatorul, a fost nevoie de o runda suplimentara. A urmat un atac dublu din partea ambilor sportivi, dar mai rapid a fost britanicul. Arbitrii i-au oferit astfel punctul de aur lui Sansum, iar Aaron Cook se multumeste la acest campionat mondial cu medalia de bronz. Cu acest succes Cook devine primul moldovean care cucereste o medalie la un Campionat Mondial de taekwondo. La competitia din Celiabinsk, Moldova a mai fost reprezentata de catre fratii Stepan si Vadim Dimitrov, Andrei Rotaru si Vladislav Arventii, care insa au fost eliminati in fazele superioare.


Sursa: Protv
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑