Azerii investesc bani în sportul moldovenesc! Un om de afaceri va construi un complex sportiv în satul Ivancea



 

Azerii investesc bani în sportul moldovenesc! Un om de afaceri din această ţară vrea să transforme o bază de odihnă din satul Ivancea într-un complex sportiv. Prima sală sportivă inaugurată a fost cea de haltere.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de haltere, Tudor Casapu şi antrenorul Sergiu Creţu l-au convins pe un fost coleg de la selecţionata Uniunii Sovietice să investească bani în construirea bazei sportive.

Acest lucru s-a întâmplat după ce halterofila Cristina Iovu a ales să reprezinte Azerbaidjanul. Până la urmă, omul de afaceri azer a cumpărat fosta bază de odihnă din satul Ivancea şi a construit o sală de haltere. Pentru această s-au cheltuit în jur de 300.000 de dolari.

"Dacă noi nu putem face, atunci sunt bucurosde ceea ce poate face altcineva străin. Planul domnului Tofic este să învestească de la 10 până la 20 de milioane", a menţionat preşedintele Federaţiei de haltere, Tudor Casapu.

Conform proiectului, la baza sportivă din Ivancea se vor practica mai multe genuri de sport.

"Aici se va practica fotbalul şi mai multe probe olimpice, precum luptele libere şi box. Totul se construieşte", a menţionat Hafiz Suleimanov, reprezentantul clubului sportiv.

În noua sală de haltere a fost organizat şi primul concurs, la care au participat halterofili din toată ţara. Câştigătorii au fost premiaţi cu echipamentul sportiv, medalii şi cupe.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑