Polonezul Krystian Herba a urcat peste trei mii de trepte pe o clădire din Taipei



Foto: news.com.au

Un polonez a stabilit recordul de trepte urcate pe bicicletă!

Herba a urcat pe bicicletă 3.139 de trepte în turnul Taipei 101, care a fost până în urmă cu câțiva ani cel mai înalt zgârie-nori din lume.

Ajuns în vârf după două ore și 13 minute, sportivul de 33 de ani și-a doborât propriul record de 2.919 trepte urcate, stabilit în 2014, la Melbourne.

Herba așteaptă acum omologarea performanței sale și în Cartea Recordurilor: "De această dată a fost cel mai greu. Poate acum nu arăt ca un om fericit, însă asta pentru că sunt foarte obosit. Cu siguranţă, sunt cel mai fericit, chiar cel mai fericit din lume."

Polonezul a urcat mai întâi 60 de etaje, coborând apoi cu liftul până la parter, de unde a pedalat până la etajul 91 pentru a-și atinge obiectivul de 3.100 de trepte. Potrivit lui, metoda este acceptată de regulamentul Guinness Book.

Turnul Taipei are peste 500 de metri înălțime și a fost între 2004 și 2010 cel mai înalt din lume, fiind detronat apoi de Burj Khalifa, din Dubai.

Pentru ascensiunea din Taiwan, Herba s-a antrenat șase luni, urcând regulat cele 17 etaje ale unei clădiri din orașul în care locuiește, Rzeszow, sud-vestul Poloniei.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑