Helena Costa a ratat şansa de a deveni prima femeie-antrenor din fotbalul masculin profesionist



 

Helena Costa a renunţat să se antreneze în fotbalul masculin la doar o lună după ce a semnat un contract cu formaţia Clermont Foot, din a doua ligă valorică a Franţei. Astfel, portugheza a ratat şansa de a deveni prima femeie-antrenor din fotbalul masculin profesionist. 

Helena Costa, în vârstă de 39 de ani, a renunţat să mai antreneze în fotbalul masculin şi şi-a reziliat contractul cu formaţia Clermont Foot, din a doua ligă a Franţei, fără să stea pe banca tehnică măcar un meci. Anunţul a fost făcut de patronul clubului, Claude Michy, care a declarat că regretă decizia luată. La rândul său, fosta antrenoare a echipelor feminine ale Qatarulu, Iranului şi a formaţiei Benfica nu a comentat pasul făcut.

Anunţul despre faptul că Helena Costa va antrena Clermont Foot din sezonul viitor a fost făcut în luna mai. Acesta urma să fie primul caz din istoria fotbalui când o femeie ajungea pe banca tehnică a unui club profesionist din campionatele de top din Europa. Prezentarea lui Costa a trezit un mare interes din partea presei din Franţa.

"Un asemenea pas poate deschide o nouă filă în istorie, sau poate să nu aibă niciun impact. Dat, totuşi, suntem în 2014 şi, chiar dacă interesul din partea presei e mare, această decizie trebuie privită ca un lucru normal", a declarat Costa.

Singura femeie care a mai antrenat în Europa o echipă masculină a fost Carolina Morace. În 1999, aceasta a ajuns pe banca tehnică a echipei italiene Viterbese, din Serie C. Ea a renunţat însă după doar două etape, din cauza presiunii mediatice.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑