România, din nou cu două echipe în UEFA Champions League! Depindem doar de meciul FC Salzburg - Villarreal



026 февраля 2015

România, din nou cu **două echipe în UEFA Champions League!** Depindem doar de meciul FC Salzburg - Villarreal

Returul ”16”-imilor UEFA Europa League are o importanță aparte pentru fotbalul românesc. Dincolo de evoluțiile jucătorilor noștri angrenați pe la echipele de club, o partidă anume ne va răspunde la întrebarea dacă vom mai avea sau nu, în viitorul apropiat, două echipe în preliminariile Champions League.

VIDEO Villarreal CF - FC Salzburg 2-1. Diseară, microbiștii din România ai celei mai tari competiții intercluburi din lume vor fi atenți și la returul dintre austrieci și spanioli.

Dacă gruparea antrenată de către Marcelino va reuși să-și conserve avantajul din tur și se va califica în optimile UEL, atunci România se va menține pe locul 15 în clasamentul coeficienților, chiar în fața Austriei. În aceste condiții, țara noastră ar avea din nou două echipe în preliminariile UCL, din sezonul 2016-2017.

În acest sezon, România s-a luptat cu Cehia și Austria pentru această poziție privilegiată din ierarhia coeficienților, iar parcursul Stelei și al Astrei ar putea fi suficient pentru revenirea în elita Europei!

În schimb, dacă cei de la FC Salzburg vor câștiga diseară și apoi vor mai obține măcar un un succes în faza următoare a competiției, atunci vor trece peste noi în acest top al coeficienților, ceea ce va duce la faptul că vom rămâne cu doar o echipă în preliminariile Ligii. Totuși, nu este exclus ca Salzburg să se califice mai departe iar apoi să piardă ambele manșe din optimi, fapt ce ar conveni de minune României.

Singura certitudine a momentului este dată de faptul că în sezonul imediat următor al cupelor europene, 2015-2016, România va fi reprezentată ca și în actualul sezon tot de patru echipe: campioana în UCL, locurile 2 și 3 plus câștigătoarea Cupei României în preliminarii EL. Câștigătoarea Cupei Ligii nu obține niciun loc de cupă europeană.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑