Maratonul Internațional Chișinău! Capitala s-a transformat într-o URIAȘĂ pistă de alergări



 

Capitala s-a transformat într-o uriaşă pistă de alergări. Peste 10 mii de atleţi profesioniști și amatori din Moldova, dar şi din alte ţări s-au luat la întrecere în cadrul Maratonului Internaţional din Chişinău. Startul cursei a fost dat la ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale. 

Participanţii la cursa de trei kilometri au şi ajuns la linia de sosire în mai puţin de o oră. Printre ei s-au numărat şi vedetele Publika TV.

"Eu am alergat, din păcate, 3 km. Dar oricum a fost ok, mi-a luat 6 min şi 15 secunde pentru acest tur. A fost super", a mărturisit prezentatorul Publika TV, Vlad Burac.

"A fost superb, au fost şi copii alături. Este o ocazie unică în Chişinău, poate va fi tradiţional, în fiecare an", a spus prezentatoarea Publika TV, Stela Mikșanski.

"Am venit cu toată familia să alergăm alături de oamenii plini de energie", a mărturisit un participant.

Alţi participanţi şi-au luat la maraton nu doar familia, ci şi animalele de companie.

La proba de 10 kilometri, au concurat atât amatori, cât și profesioniști.

Câştigător al acestei curse a ieşit sportivul Roman Prodius, primul moldovean care s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, Brazilia.

"Acesta a fost un test de antrenament și ne pregătim mai departe pentru Jocurile europene, care vor fi la Baku", a declarat atletul Roman Prodius.

Roman Știrbu, unul dintre organizatorii evenimentului a declarat că pregătirile au durat mai bine de jumătate de an. Au fost multe greutăţi, însă efortul a meritat.

"Sunt peste 8.000 de oameni. Noi înţelegem că noi trebuie ori să lărgim Chişinăul ori ceva trebuie să mai facem, pentru că la anul vor fi şi mai mulţi", a declarat organizatorul competiției, Roman Știrbu.

"E pentru prima dată și e super, super. Așa evenimente trebuie să fie și în Moldova o țărișoară mică trebuie cu ceva să se evidențieze", a spus un participant al maratonului.

Maratonul se va încheia la ora 17:00.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑