Victorie Marquez la Sepang! Două recorduri într-un weekend pentru campion



026 октября 2014

 

**VIDEO** Victorie Marquez la Sepang! Două recorduri într-un weekend pentru campion

Marc Marquez a câștigat Marele Premiu MotoGP din Malaezia și a obținut cea de a 12-a victorie din acest sezon. Campionul mondial a egalat un record vechi de 17 ani - cel stabilit de Mick Doohan în 1997 pentru numărul de victorii într-un singur an competițional.

Cursa a început rău pentru Marquez. Plecat din pole-postion pentru a 13-a oară în 2014, nou record istoric, spaniolul a fost lovit de Jorge Lorenzo în primul viraj și a căzut pe locul al 9-lea. Incidentul nu i-a influențat ritmul de cursă și a început să recupereze pozițiile pierdute. În două tururi a ajuns pe locul al treilea, în spatele cuplului Jorge Lorenzo - Valentino Rossi.

De Lorenzo a trecut în turul 10, însă cu Rossi a avut mai multe bătăi de cap. "Doctorul" a rămas în duelul pentru victorie până în ultimele 3 tururi. După depășirea decisivă a lui Marquez din ultimul viraj, Rossi a afișat un ritm constant, dar în cele din urmă a încheiat pe poziția secundă. Lorenzo a fost al treilea.

Cu victoria din Malaezia, Honda a obținut titlul constructorilor.

La clasa Moto 2, Esteve Rabat s-a clasat al treilea și a devenit campion mondial în premieră (DETALII AICI). Maverick Vinales a câștigat runda.

La Moto 3, Jack Miller a încheiat al doilea, iar rivalul său Alex Marquez pe 5. Soarta titlului mondial se va decide la Valencia. Juniorul Marquez are un avantaj de 11 puncte în clasamentul general. Efren Vasquez a obținut la Sepang a doua victorie din sezon.

Următorul Mare Premiu se va desfășura la Valencia, pe 9 noiembrie și va putea fi urmărit ÎN DIRECT si ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR Digi Sport



Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑