Moldoveanca Zalina Marghiev s-a clasat pe locul opt la proba aruncarea ciocanului



027 августа 2015
Foto: publika.md

Zalina Marghiev a avut o evoluție bună la Mondialul de atletism, care se desfăşoară la Beijing. Moldoveanca s-a clasat pe locul opt la proba aruncarea ciocanului. Usain Bolt a cucerit aurul la proba de 200 de metri, iar Allyson Felix a devenit campioană la 400 de metri.

Usain Bolt a câştigat titlul mondial în proba de 200 de metri. Jamaicanul a fost cronometrat cu 19 secunde şi 22 de sutimi de secunde, fiind urmat de americanul Justin Gatlin. Locul trei i-a revenit sud-africanului Anaso Jobodwana.

Bolt a avut probleme în timp ce sărbătorea victoria. Un cameraman l-a pus la pământ după un accident incredibil.

Bolt a mai câştigat la Beijing medalia de aur la proba de 100 de metri. Sprinterul din Jamaica a cucerit a zecea sa medalie de aur din carieră la Mondialele de atletism.

Sportiva din SUA, Allyson Felix a cucerit aurul la proba de 400 de metri. Shunae Miller din Bahamas s-a clasat pe locul doi, iar Shericka Jackson din Jamaica s-a mulţumit cu medalia de bronz.

Christian Taylor a devenit campion mondial la proba de triplu salt. Americanul a fost urmat de Pedro Pichardo din Cuba şi Nelson Evora din Portugalia.

Zalina Marghiev s-a clasat pe locul opt în finala Campionatului Mondial de Atletism la proba aruncarea ciocanului. La competiţia care se desfăşoară la Beijing, Marghiev a înregistrat rezultatul de 72.38 metri.

Medalia de aur a fost câştigată de poloneza Anita Wlodarczyk. Aceasta a stabilit şi un nou record al Campionatelor Mondiale. Ea a aruncat ciocanul la 80 de metri şi 85 de centimetri, îmbunătăţind recordul cu peste doi metri.

Sportivii noştri şi-au încheiat astfel evoluţia la Mondialul de Atletism. Fratele Zalinei Marghiev, Serghei a ratat calificarea în finală la proba aruncarea ciocanului. Marina Marghiev la fel nu s-a calificat în finala aceleiaşi probe.

Al patrulea sportiv din Moldova care a evoluat la Mondial a fost Roman Prodius. Acesta s-a clasat pe locul 31 la proba de maraton.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑