FIFA a plătit Irlandei o sumă importantă, după hențul decisiv al lui Henry, din barajul pentru CM 2010



**VIDEO** FIFA a plătit Irlandei o sumă importantă, după hențul decisiv al lui Henry, din barajul pentru CM 2010

Președintele executiv al Federației de Fotbal din Irlanda (FAI), John Delaney, a confirmat joi că FIFA a plătit forului de la Dublin o sumă importantă, pentru a nu deschide vreo procedură legală după ce Thierry Henry a pasat cu mâna la golul decisiv al calificării Franței la Cupa Mondială din 2010.

Irlanda a ratat turneul final din Africa de Sud după ce Henry a oferit asistul la golul lui Gallas, din prelungiri, cu mâna, reușita fiind validată de arbitrul suedez Martin Hansson, în returul barajului jucat pe Stade de France. Într-o emisiune difuzată joi de RTE Radio One, Delaney a răspuns unei întrebări care se referea la suma de 5 milioane de euro, primită de Federația de la Dublin, din partea FIFA.

“Am simțit că avem un caz în justiție împotriva FIFA, după ce barajul pentru Cupa Mondială a fost decis de hențul lui Henry. Am mers și am discutat cu Blatter și am ajuns la o înțelegere. Asta a fost într-o zi de joi, iar luni acordul era semnat. Am Semnat un contract de confidențialitate, nu se poate vorbi despre sumă. Dar a fost vorba de o plată ca să nu deschidem o acțiune în justiție. A fost o afacere bună și totodată legală pentru Federația irlandeză.”, a declarat Delaney.

În turul barajului, la Dublin, Franța a câștigat cu 1-0, iar în retur irlandezii au dus meciul în prelungiri, după ce în primele 90 de minute și ei s-au impus cu 1-0. William Gallas a marcat golul calificării Franței la turneul final african în minutul 103, primind pasa de la Henry, care a jucat clar balonul cu mâna.

Irlandezii au cerut ulterior FIFA să dispună rejucarea partidei, dar forul mondial a refuzat. Ulterior, după cum declară acum Delaney, Sepp Blatter a ajuns la un acord cu Federația de la Dublin.

Dezvăluirile lui Delaney apar acum în contextul unui imens scandal de corupție în cadrul FIFA și după ce Blatter șia prezentat demisia, la patru zile după ce fusese reales în funcția de președinte al forului fotbalistic mondial.

VIDEO CU GOLUL MARCAT DE GALLAS DIN PASA CU MÂNA A LUI HENRY


 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑